Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daniel Chetman, zvaný Chet (B. Giraudeau), žije s otcem a svou přítelkyní na pařížském předměstí, prolezlém extrémní kriminalitou a naprostým společenským marasmem. Chet býval členem gangu, nyní se snaží sekat dobrotu a pracuje jako svářeč. Ve čtvrti dojde brzy k masakru, když se sadistický vůdce gangu Hagen (B.-P. Donnadieu) snaží za každou cenu získat dvanáctiletou dívku z místní čínské komunity. Mezi Chetem a jeho bývalými kumpány dojde k otevřenému konfliktu a v závěrečném souboji je Hagen zabit. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Nejméně známý tvůrce a film francouzského neobaroka, v obou případech právem, je díky svému stylu (výrazná práce s mizanscénou a celkovým barevným laděním, atmosférou) a uchopení žánrových konvencí (nežánrový konec, disputace na téma morálky a řešení problémů násilnou cestou) stále - mírně - nadprůměrný. Přestože ve výsledku nejkonvenčnější z neobaroka (co do poskytování žánrové potěchy), ještě pořád dostatečně drsné a neměšťácké (na rozdíl od dalších prací Béhata, především televizních seriálů - akčních kriminálek). Když už ne z jiného důvodu, tak alespoň jako příkladové dílo, na kterém se dají vysledovat určité neobarokní znaky (postava toužící se vymanit z prostředí, ve kterém se nachází, a kontrast mezi reklamní estetikou povrchnosti a drsnou realitou bez přikrášlení), ULIČKA BARBARŮ poslouží velice dobře. 7/10 ()

navorski

všechny recenze uživatele

!!!SPOILERY V ANOTACI!!! Film jsem sice neviděl, ale proč Rhed ve svých anotacích prozrazuje konce filmů, to fakt nevím.... Nečtěte anotace od Rheda, pokud si nechcete kazit zážitek! (Alespoň ne do konce.) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Davida Goodise. (Terva)

Reklama

Reklama