Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Převedení hry do filmu proběhlo naprosto dokonale!!! Akorát se obávám, že to nebyl Street fighter, ale Command&Conquery, které jsem spatřoval - mezinárodní vojenské síly jasně připomínaly GDI a naopak Bisonovi legrační legionáři vypadali jak příslušníci NOD - sám Bison pak svými velikášskými kecy spodobňoval velkého Kanea. Celý příběh rámcovalo mnoho rozličných frakcí a je to dobře! Některé situace šli předvídat a někkteré mě prostě bavili - například scény jedoucích člunů. Výtvarně nedostižné dílo plné chyb a dokonalého účesu Kylie Minogue!!! Bože to muselo stát majland...:D ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Scénář napsal ten stejný člověk, který stojí za "Komandem" a myslím, že je to na zábavnosti Street Fightera hodně znát! Po opakovaném zhlédnutí musím přiznat, že jsem se smál, až jsem skoro plakal. A někdy mi stačilo jen sledovat Van Dammeovo "herectví". Škoda, že si nikdy neuvědomil, že má velký komediální talent. Jeho proslov k vojákům nemá chybu. A navíc se skvěle doplňují s Raulem Juliou, který snad hraje pod vlivem koňského dopingu. Nechce se mi tak brilantní komedii dávat nízké hodnocení. :-D ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, mne sa tu ľúbilo. Vyrastal som na tejto "Vandamovke" a za čias VHSiek som tuto kazetu častým prehrávaním zodral. No a znova ma to bavilo aj po rokoch. Street Fighter som hrával spolu s Mortal Kombatom často aj na počítači a tak som sa rozhodol, že pri takomto podhodnotenom hodnotení dám s nostalgie aj tu štvrtú. Steven E. de Souza možno nie je najlepší a najšikovnejší režisér, ale dobre postavy a hlášky písať vie (Die Hard alebo Komando je toho dôkazom). Čo sa týka samotného filmu, tak rozpočet je tam vidno, nevyzerá to lacno, tak isto akcie a aj kostýmy vyzerajú aj dnes stále dobre. Postavy majú plný zásobník hlášok aj nábojov a každý dostane svoj priestor, tak ako Žán Klod svoj frajerský a legendárny kop s otočky. Obľúbený soundtrack: The Aftermath. 75% - 4* ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako malého prcka mě obal VHSky ve videopůjčovně lákal nesmírně, ale nikdy jsem se nedostal k tomu se na Street Fightera podívat. Tento velký rest jsem dohnal až dnes, a ponaučení je z toho jediné: Některé resty, by vážně neměly být doháněny. Amatérskost a hloupost všeho ve filmu je až tak velká, že už ani nebolí. Jen unavuje, a trochu konsternuje. Jednak tím že ani všudypřítomný sklon k záměrné sebeparodičnosti stejně není zábavný, ale obzvlášť tím, jak snadno si Street Fightera o rok později Mortal Kombat přehnul přes koleno, a nařezal mu jak malému harantovi. 2/10 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nádherně hravá úplná ptákovina s (tehdy ještě) nádhernou Kylie a stoprocentním nehercem Van Dammem. Podívaná ale stojí za to, s kostýmy si taky vyhráli - třeba uniforma, co má na sobě Raul Julia (přesně tak jsem si představoval, že jsou padouši oblečený, když mi bylo deset). K tomu laboratoře na supervojáky, vlastní peníze...to je prostě klukovská hra. A kluci si mají hrát. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Natáčalo sa v Thajsku, Austrálii a Kanade od 29. mája do 20. augusta 1994. (m.a.t.o.)
  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama