Reklama

Reklama

Černobyl

(TV film)
  • USA Chernobyl: The Final Warning (více)

Obsahy(1)

Američtí občané Armand Hammer, devadesátiletý filantrop a "budovatel mostů", mezi jehož přátele patřili legendární ruský vůdce V.I.Lenin i tehdejší prezident USA Ronald Reagen, a Robert Gale, předseda Mezinárodní asociace pro transplantace kostní dřeně, přiletěli na Ukrajinu brzy po černobylské havárii. Jejich hlavním motivem byla snaha o pomoc s odstraňováním následků ozáření. Osobní zážitky obou mužů z návštevy Sovětského svazu se stakly základem kroniky popisující tehdejší události. K vyšší autenticitě filmu přispívá i fakt, že byl celý natočen na území SSSR. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře zpracovaný film dokumentárního provedení o největší lidské chybě, která se zatím udála v technickém zařízení na celém světě. ()

Reklama

charge 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se zde nedovíme žádné podrobnosti o havárii, od toho je ale plno dokumentů, zde se jedná spíš o drama obyvatel dnes už legendárního města Pripjať v prvních dnech osudné tragédie a jednoho obětavého amerického lékaře, který se snaží zachránit životy radiací popálených zasahujících hasičů, pracovníků elektrárny a dalších, kteří byli ozářeni smrtelnou dávkou. Film se nám také snaží přiblížit chaos a zoufalství prožívané všemi, kteří museli v nevědomosti navždy opustit své domovy. Jinak Jason Robards tu není moc k vidění, dohromady zde hraje tak 5 minut. Ruský voice over v anglicky mluvených pasážích je rušivý, ale zato místy velice poškrábaná filmová kopie parádně splývá s autentickými záběry, takže přechody s hranou stopáží nepůsobí nijak nápadně či kýčovitě. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . - - - P.S. Budiž upozorněni pošetilci těšící se na tento ač formou televizní, obsahem ve své době nesporně zajímavý film, že edice vydaná LK je už tradičně něco otřesného! Obraz má kvalitu dvacet let staré videokazety prošlé radiačním ozářením a místo původní zvukové stopy je neskutečně jalový a >bezzvučný< (opravdu ještě horší než známe z tušašských televizí!) nepřirozeně monótonně deklamovaný SOVĚTSKÝ dabing s anglickými dialogy překládanými do ruského voiceoveru. Zážitek snesitelný snad jen pro skalní fandíky Jona Voighta. Konec zpráv. - - - - - (Poprvé viděno na technicky naprosto zpackaném dvd 3.9.2011, hodnocení 8., nekomentář zde jako první - 7.9.2011) ()

Zajímavosti (1)

  • Film vznikl vznikl na motivy knihy „Černobyl: Poslední varování“. (Duoscop)

Reklama

Reklama