Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starý rančer Ike Clanton se se svojí bandou pokouší za každou cenu ovládnout arizonské město Tombstone a jeho okolí. Tento záměr před nikým příliš netají, všechny nepohodlné přitom rychle a neúprosně odstraňuje z cesty. Proti němu stojí uznávaný šerif Wyatt Earp, jenž se marně a téměř osamoceně pokouší zastavit rozpoutané bezpráví a násilí. Spolehnout se přitom příliš nemůže na zbabělé zástupce ve vedení města, ani na úplatného soudce Hermana Spicera. Ve chvíli, kdy hrozí, že by mohl ztratit svůj vliv, se Clanton pokusí zasáhnout Wyatta na tom nejcitlivějším místě. Proto chce zákeřně zabít jeho bratry. Šerif Wyatt Earp se odhodlá složitou situaci řešit po svém. Pomoc proti přesile zločinců mu přitom nabídne známý pistolník, věčný opilec a hazardní hráč Doc Holliday... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Wyatta Earpa znám jako hrdinu z mnoha rodokapsů a představoval jsem si ho dost jinak. Tenhle film tak bourá můj mýtus, a stejně tak o Docu Hollidayovi upíjejícím si život pálenkou. Proto ale není špatný, jenom část, kdy hlavní padouch Robert Ryan (nemá tu co hrát, víc prostoru dostávají jeho pistolníci) uprchne do Mexika, je taková scenáristicky bezradná, tento zvrat ničemu nesvědčí. Viděno v dabingu Studio Bär pro MGM vzniklém o rok později než pro ČT, hnus. Vašinka ale docela dobrý. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Další z příběhů šerifa Wyatta Earpa a další z western odehrávající se v Tombstone. Tentokrát kvalitní a svěží snímek v režii Johna Sturgese (Sedm statečných) a jde o sequel (tedy volné pokračování) jeho vlastního slavného westernu Přestřelka u ohrady O.K. (Přestřelka u O.K. Corralu). Wyatta Earpa už nehraje Burt Lancaster, ale James Garner, na kvalitě snímku se však nezměnilo nic. Trailer: http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?cid=205653 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o legende menom W. Earp u mňa nakoniec dopadol iba priemerne. Od režiséra J. Sturgesa, tvorcu nezabudnuteľných Siedmych statočných či Velkého úteku ale aj iných dobrých westernov som čakal o čosi viac. James Garner ma nikdy neoslovil, jeho výkon bol iba primerný. Najlepšou postavou bol jednoznačne Jason Robards v roli Doca Hollidayea, ale tešil som aj na R. Ryana, ale nakoniec dostal málo priestoru. Film obsahuje všetko, čo by mal dobrý western obsahovať, ale napriek tomu ma to nechytilo tak ako by som si želal. Film má dobrý rozjazd, scény zo súdnej siene vyznejú lepšie než akčné prestrelky, no neskôr hlavne prostredná časť filmu stráca tempo. Za zatiaľ najlepší film o W. Earpovi považujem Tombstone. Hodina pušiek si u mňa nevystrieľala viac než 60%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný western, který mě ze začátku velmi zaujal (hlavně záběry ze soudní síně jsou výborné), ale postupem času začal ztrácet tempo. James Garner v roli pomstichtivého šerifa zahrál parádně, stejně jako jeho filmový přítel Jason Robards. Ovšem od režiséra Johna Sturgese, který má na kontě takové kulty jako je Sedm statečných či Velký útěk, bych čekal větší zážitek než kterého se mi dostalo. Jeden z filmů, který už bych podruhé vidět nemusel.......... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná 26.října 1881 v Tombstoneu a líčí pomstu Wyatta Earpa, kterému zabijí bratry a on je chce pomstít. Standartní námět, který známe z každého třetího filmu. Od Johna Sturgese jakožto režiséra takového snímku jako je Sedm statečných jsem čekal něco lepšího. Takhle je pouze vidět nicneříkající cesta za pomstou v podání Jamese Garnera. Bohužel průměrný westernový snímek. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ještě před začátkem natáčení dali producenti Sturgesovi na vědomí, že nesmí obsadit nikoho z herců, kteří hráli v jeho předchozím filmu Přestřelka u ohrady O.K., aby bylo dáno jasně najevo, že se jedná o jiný film. Sturges však zamýšlel alespoň do menších rolí Virgila a Morgana Earpových obsadit jejich původní představitele Johna Hudsona a DeForesta Kelleyho. Producenti s tím souhlasili, ale Hudson v té době již s hraním skončil a o roli neměl zájem a Kelley zrovna pracoval na natáčení Star Treku a nemohl se pro tento film uvolnit. (liquido26)

Reklama

Reklama