Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je seržant americké armády James Dunn, vynikající odstřelovač a válečný hrdina, který se však během války v Perském zálivu dostal do sporu s nadřízeným, když odmítl zastřelit dítě, a po rvačce, při níž došlo k výstřelu, jenž důstojníka usmrtil, byl neprávem obviněn z vraždy a odsouzen k smrti. Před smrtí ho na poslední chvíli zachrání nabídka plukovníka Granta Caseyho, který mu nabídne možnost zachránit si život, pokud se stane členem přísně tajné jednotky pro zvláštní operace. Jejich úkolem je podle Caseyho eliminace kriminálníků, kteří unikají konvenčním metodám prosazování zákona, například pro příliš vysoké postavení nebo styky. Dunn souhlasí a po krátkém výcviku je poslán na svou první misi, kdy má zasáhnout proti muži z nejvyšších kruhů. Až příliš pozdě si uvědomí, že se stal obětí komplotu a podílel se na vraždě prezidentovy manželky. Stal se nejen nástrojem zločinu, ale také obětním beránkem, po kterém nyní jde zuřivě policie, FBI i armáda pod velením generála Adama Woodwarda, z něhož se nevyklube nikdo jiný než plukovník. Grant Casey. Zdá se, že James Dunn nemá šanci uniknout. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cely cas som mal pocit, ze sledujem nejaku vykradacku Uprchlika od PM Entertainment. Takze nevinny hlavny hrdina tam neustale utekal a vsetci po nom isli. Ale dialogove sceny boli utrpenim a jedine co za nieco stalo boli nahanacky, karamboly a rôzne vybuchy. Bohuzial ich nie je dost, aby to nenudilo. Nenarocny divak si to najskôr pozrie aj viackrat a zakazdym sa pobavi, ale ja som to dnes videl prvy a zaroven aj poslednykrat. 3/10. ()

Valigar 

všechny recenze uživatele

zasloužené 3 hvězdičky. Je to napínavé, akční, ale se spoustou chyb, které jistě pozornému divákovi neunikly. Pro příklad se podívejte na závěrečnou scénu, kde zastřelí Bickharta a potom vyleze Dunn, schválně jestli onu chybu z mnoha najdete. Ještě mi nedá poukázat na to, jak se odpočítává bomba v mikrovlnce a ten časovač přeskakuje sekundy... ()

Reklama

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátky. Doba, kdy se zásadně proti (nebo PRO??) vlasti bojuje sólo. Nebo tak a tak. To je jedno. James se prostě zaplete tam kam nemá. Prostě neposlouchal svojí matičku, aby se nekamarádil s grázlama. Kdyby se mladej James v mládí koukal na Mrazíka, určitě by dneska (teda v 97. roce) sekal latinu, uctivě zdravil a místním New Yorským důchodkyním nosil tašky a pomáhal stírat losy v Bingu. Ale do USA taková pecka nedorazila, tudíž se James kámoší s hajzlama, poflakuje se a určitě i fetuje. Protože to černoši dělaj. Ještě, že si Jon Voight neschoval ten kód třeba do konečníku, ale jenom po jizvu. Než se mu hrabat v prdeli, tak se radši partou japonců nechám zbukakovat k smrti. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Z mého mládí si na tento film pamatuju velmi dobře. Líbila se mi akce, naháňka nevinného odstřelovače a hromada záporáků. Postupem času jsem objevil Uprchlíka a další, daleko lepší kousky fungující na stejném principu. Vzpomínky na Atentát zůstaly a já se k němu před nedávnem vrátil, měl jsem jej nechat tam, kde byl ... ve vzpomínkách. Nekouká se na to špatně, Voight je správnej záporák, ale v dnešní době to přeci jen už není ono. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní, vlastně béčkový akčňák s až tak nesmyslnou zápletkou a vůbec za vlasy přitaženou story, které snad nemůžou tleskat ani přesvědčení fanoušci žánru. Problém je, že přes nepřéhlednutelnou lacinost - počínaje scénářem a konče všemi těmi akčními klišé - si tahle slátanina hraje na velký hollywood a vlastně přes všechnu tu snahu působí až směšně. Nakonec i Jon Voight má zřejmě to nejlepší už dávno za sebou, což je při vzpomínce a pohledu na jeho filmografii opravdu škoda. A vlastně jen za něj patří tomuhle filmu ta druhá hvězdička... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama