Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co Bůh stvořil, rozhodl se zničit, a proto jediný poctivý mezi hříšníky dostává úkol.  Dvoudílný americký televizní film je volnou a místo poněkud neobvyklou adaptací slavného biblického příběhu o zničení hříšných měst Sodomy a Gomory, o potopě a muži jménem Noe. Ten je sice obyčejným dělníkem, ale jednoho dne slyší boha, který pro něj má zvláštní úkol. Byl totiž jediným poctivým člověkem, kterého Bůh našel mezi hříšným obyvatelstvem pyšných měst Sodomy a Gomory a proto právě jeho varoval, když se rozhodl vyčistit hříšná města a pověřil úkolem najít další poctivce. Jenže Noe jich mezi sousedy příliš nenašel a tak varoval alespoň Lota a jeho ženu Sarah. Bůh jim řekl, aby šli, oni šli a za zády slyšeli děsivé zvuky zkázy obou měst, na které Bůh seslal ohnivé koule... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přes kvalitní obsazení a docela slušné televizní vzezření je Noemova archa už od první myšlenky slabý film. Už jen tato skoro až báje o zničení Sodomy a Gomory a vybudování věřícího Noeho obrovskou archu je nejen příliš neuvěřitelný, ale také nepravděpodobný. Překvapí herci jako Jon Voight, F. Murray Abraham, James Coburn a další svým propůjčením jmen a hereckých výkonů. Všichni vcelku slušně hrají, i když to lepší si určitě nechávají na plátno, které znamená (peníze a) svět. Slušná televizní produkce, která ve chvíli kdy si ukousne kus Bible mizí v podprůměru. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Zkáza Sodomy a Gomory, je známou katastrofou pro lidstvo, a první ze dvou zkáz. Tou druhou je Světová potopa, kde bude hrát hlavní roli právě loď Archa. Příběh se drží silné pouto, a staví proti sobě dobro a zlo lidstva. Scény jsou dobré, a herci také. Herecké výkony průměrné, ale stačí to. Hudba není špatná, melodie též. Poznámka: Na Arše musel být dobrý blázinec. Poznámka: Boží hlas je i zde velmi důrazný, a děsivý. Ale má to své důvody. Zajímavost: Podle příběhu je duha, smlouva s Boha s lidstvem, že už nikdy nezasáhne do osudu lidstva. Každý člověk si jde svou cestou. Ve filmu ale už před potopou, je duha jasně viditelná. 🤔 (Nevím jestli je to schválně, nebo chyba ve filmu.🤔) Hvězdiček 3 ()

Reklama

elle odpad!

všechny recenze uživatele

Otřesný blábol, který sice má mezi herci známé i dobré herce, ale naprosto postrádá jakýkoliv smysl vzhledem k předloze. Zde máme slepené postavy z různých biblických příběhů (potopa a Sodoma Gomora), ale o to ani nejde - výsledkem této kaše od pejska a kočičky je trikově slabá dobrodružná férie a la Vodní svět Kevina Costnera. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

V podstatě to není nic zas tak kvalitního, také se jedná o TV film, ale v paměti mi to uvízlo, zvláště ta část filmu, kde tráví Noe se svými bližními a zbytkem zvířat světa dlouhé dni na širém oceánu. Pro udělání si přehledu na téma biblické potopy, která byla ne jednou zfilmována doporučuji ke skouknutí. Verdikt: 2-3* a 60 - 70 %. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Nebiblicky zpracované biblické příběhy. Skouknul jsem cca 10min a měl jsem dost. Proč? prvních pár minut je kamera na jatkách, tedy v boji. Bojovníci se tam sekají a bodají, všechno zakrvavené... zraněný je i krvežíznivý Lot. Naštěstí je tady jediný spravedlivý - Noe, kterého Bůh povolává na nějakou horu aby mu oznámil, že pro donebevolající hřích chce zničit sodomu a gomoru. Ať tedy popadne svou rodinu a utíká... Protože mu Noe nevěří, Bůh mu jako ukázku své moci před očima nechá vybuchnout sopku...a tady už film vypínám. Vždyť je to úplný výsměch! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Noe a Lot podľa Biblie nemajú medzi sebou nič spoločné. Jeden z Noemových synov - Set bol praotcom Abraháma a Abrahám bol strýkom Lota. Medzi nimi je niekoľkogeneračný rozdiel. Rovnako ako medzi zničením Sodomy a Gomory a potopou sveta. (ambrobene)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Austrálii a tiež v americkom Texase. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama