Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Ant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, pár zajímavých scén, dobré dialogy, povedená hudba a jednoduchý příběh. Sem tam se objeví nějaké to životní moudro a emotivnější moment, ale přesto že je to rozhodně silně nadprůměrný snímek (i mezi těmi s podobnou tematikou), tak mě to osobně nijak zvlášť neokouzlilo. Jsem ráda, že jsem se k filmu dostala, ale líbil by se mi ještě více kdyby byl děj promyšlenější. Za mě to jsou hodně silné tři hvězdičky.----" I hope I never see Dallas Winston again. If I do I'd... probably fall in love with him."----"Don't you know a rumble ain't a rumble without me?"---- I've been thinking about it,and that poem , that guy that wrote it , he meant you are gold when you're a kid,like green. When you're a kid everything is new , dawn. It's just. When just when you get used to everything it's day. Like the way you dig sunsets,Pony. That's Gold. Keep it that way,it's a good way to be."----"And when you ain't got nothing, You end up like Dallas... And I don't mean dead. I mean the way he was before." ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

The Outsiders je film znázorňujúci ľudské hodnoty a hľadanie samého seba v dospievajúcom teenage prostredí. Budúce hviezdne obsadenie je celkom slušné a morálna stránka pre mladšie publikum možno tiež, ale má to svoje nedostatky a sem tam to nudí. Vo výsledku to je na úrovni troch hviezd, no boli tu látky, ktoré mohli smerovať vyššie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Podobná snaha o vyjadrenie postoja jednej generácie ako Lucasové Americké grafitti. Coppola je formálne vypiplaný a charakterovo presný. S chalanmi súcitíme, rozumieme im a obľubujeme si ich. Aj keď sú rozdielni. Aj keď sa dakedy správajú hlúpo. Skrz oči hlavného hrdinu sa snažíme nájsť zmysel v tom čo ich obklopuje. Akokoľvek nezmyselné sa to môže javiť. Prvé stretnutia s láskou, s odvahou, so smrťou - prinášajú obrovský miš maš pocitov, ktoré Coppola podporuje Burumovou kamerou. Farbou obrazu a tiež prelínačkami. To, že finálny stret dvoch gangov je s tými umiernenými kopancami a ranami vedľa tváre smiešny, trošku narúša vysokú kvalitu tohto filmu, hoci slabší rozpočet je tam cítiť. Koniec ale odmení katarziou. Hoci miernou. Má to niečo do seba. Herci skvelí. A Diane Lane krásna. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)

Reklama

Reklama