Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ztracenci jsou o partě velmi mladých kluků, které trápí spousta problémů s dospíváním. Bohužel to nejsou uhry, ani ochlupení na místech, která dříve zůstávala holá. Jsou o válce dvou gangů, kde se spolu perou zazobaní a chudí. Hlavními hrdiny jsou Ponyboy a Johnny, kteří patří do party nagelovaných chuďasů. Celkově bych film označil za velmi slabý, hloupý a tak trochu pro teplouše. Neustálé srdceryvné scény, které ostře kontrastovaly s drsnými zevnějšky a chováním většiny herců, ve mne vyvolávaly ambivalentní pocity a objímající se chlapci se slzami v očích zas návaly odporu, zvracení a pocit neodbytné trapnosti. Neustále jsem se nemohl rozhodnout, jestli si ze mne Franta Coppolů náhodou nedělá prdel, nebo jestli to skutečně myslel tak, jak to natočil. Jediné klady, které jsem zde našel, byly básně Roberta Frosta, kterými se ohánějí téměř v každém filmu pro náctileté a plejáda skvělých herců, které svět teprve objevoval. Jinak je to kýčovitá sračka, u které se budete neustále ošívat. 35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo pre vekovú skupinu teenage, takže ja už žiaľ nie som krvná skupina. Je to o hľadaní samého seba a poznávaní tých pravých životných hodnôt, a to dosť drsným spôsobom... Príbeh hlavnej trojice chalanov a dvoch gangov - Pomád a Pracháčov má síce výraznejšie neoslovil a miestami aj trocha nudil, no užil som si aspoň výbornú réžiu a technickú stránku snímku spolu s hudbou. Tiež oceňujem herecké výkony budúcich veľkých hereckých hviezd. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po Rumble Fish další Coppolův vydařený výlet mezi mladistvé a pouliční gangy. Opět se snímek pyšní velmi silným hereckým obsazením v čele s Mattem Dillonem, velký prostor tu však tentokrát má C. Thomas Howell. Všichni zúčastnění zde podávají parádní výkon a jejich příběh je opravdu silný. Škoda, že v dnešní době tento snímek skoro nikdo nezná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Coppolu můžu ale věnovat téměř 2 hodiny sledování kreténů někde z předměstí NY jak nemaj co na práci, než se rvát jako koně, to jsem vydržel opravdu s velkým sebezáporem. Je příznačný, že duchovním otcem těchto debilů je Patrick Swayze, s tímto troubou jsem snad neviděl jediný slušný film. Ještě, že ostatní Coppolova díla tak stupidní nejsou. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)
  • Aby se Tom Cruise lépe vžil do své role, neustále posiloval, nemyl se a nechal si odstranit korunku ze zubu. (Monco)

Reklama

Reklama