Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosť na začiatok: Autorka začala Outsiderov písať vo svojich pätnástich rokoch podľa zážitkov svojich rovesníkov z oklahomskej Tulsy, kde vyrastala. Kniha vyšla v roku 1967 (keď bolo autorke devätnásť), stala sa bestsellerom a viacmenej povinným čítaním pre školskú mládež. A celé to zrežíroval Francis Ford Coppola. Jemu sa podarilo dať dohromady pozoruhodný herecký súbor - napr. Patrick Swayze, Rob Lowe, Emilio Estevez, Diane Lane, Matt Dillon a v malej úlohe tiež Tom Cruise. V istej scéne sa objavuje malé dievčatko - Coppolova dcéra Sofia, dnes takisto režisérka. Hudbu k filmu zložil režisérov otec Carmine Coppola. Takže toto rodinkárstvo sa postaralo o v skutku kvalitné dielo. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Nudný, trapný, infantilní a nezajímavý příběh, kde ´´excelují´´ mladí Estevez, Cruise, Dillon a Swayze. Ach bože, jenž nejsi na nebesích... ten Coppola je vážně asi nejpřeceňovanější režisér všech dob. Tahle směšná báchorka plná drsných drsňáků je pro mě jen dalším důkazem. Po hodině už jsem to víceméně moc nesledoval, protože je to vážně katastrofa!!! A ono to má 76%!(?????) Ale to bude asi tím, že to hodnotilo tak málo lidí... V tuto chvíli 397. Zapadlý a zaprášený film, který by i zapadlý a zaprášený měl zůstat... ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V roce 1983 natočil Coppola dva nicneříkající filmy na podobný téma o rozhněvaných mladých mužích - Dravé ryby a tohle. Film tak do půlky vypadal aspoň trochu zajímavě, ale pak dojde k dost podivnýmu zvratu v ději a nastane nuda. Navíc si žádná z postav ani nezískala moje sympatie, takže mi bylo celkem ukradený, jak to s nima nakonec dopadne. Já prostě tomu Coppolovi nějak nemůžu přijít na chuť. Nejzajímavější na celym filmu je asi herecký obsazení, protože můžete vidět nejrůznější tehdy začínající mladý herce. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Outsidery jsem již nějaký čas chtěla vidět a těšila jsem se na ně. Sice nepatřily mezi mé výsadní "Must See", ale už kvůli obsazení, tématu a Coppolovi jsem byla v očekávání. Musím však říct, že mé těšení se na ně a představy zcela překonaly samotný zážitek z filmu. Ani mladý herecký "All Stars Team" 80-tých let nedokázal zaplnit nevyužitý potenciál a prázdný děj. Příběh mi přišel docela plochý, nezáživný, stejně jako charaktery postav. Film má však slušnou atmosféru a ono obsazení, jinak bych asi hodnotila i méně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)
  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama