Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Podle toho přehrávání bych netipoval, že režíroval Coppola. Herecky je to děs v podání většiny postav (snad až na Howella a Swayzeho). Často jsem se spíš bavil trpaností chování postav a nebo postavama, které ztvárnily vycházející hvezdičky Tom Cruise nebo Emilio Estevez. Jenže! Na druhou stranu jsou ve filmu chytlavé dialogy a v první řadě jde o příběh. Ne že by byl nějak úžasný, ale ani na chvíli nenudí. A o tom to tu je, takže můžu doporučit i ke sledování s přítelkyní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí se cítí být strašně drsných, ale až příjde na věc, tak to celé zmizí. Zůstane pouze křehká lidská slabá kostra, která se ubije výčitkami sama až na smrt. Rvačkám jsem nikdy neholdoval - k čemu to ? Někdo třeba vyhraje, má z toho radost, ale je o zuby chudší, má jizvy a bůhví co ještě. Prostě takový film o dospívání kluků v muže a cenně života. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pri večných bitkách a neutíchajúcej rivalite medzi partiami "Pomádistov" a "Pracháčov" som si musel položiť otázku, kde by som sa zaradil. Pracháč nie som (chudobný našťastie tiež nie), takže jednoznačne "Pomádista" , ale ak by som si mohol vybrať tak určite "Prachatý Pomádista"...Trochu zabudnutý Coppolov film s množstvom známych tvárí. Prekvapí T. Cruise až v príliš malej úlohe. Chýbalo mi iba viac rock and rollovej muziky. Inak ok. 80%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)

Reklama

Reklama