Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jéé, co na těch Coppolových teenagerských ´rumble´ filmech vidíte? Stejně jako Dravé ryby i tohle je prostoduchý a i přes skvělé obsazení nepříliš zábavný příběh o dospění a uvědomění si, že poflakování se bez cíle a bitky nejsou všechno. A tváří se to, jako kdyby nám to sdělovalo objevná životní moudra. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz průměrné povídání o úskalích dospívání, které je zabalené do potyček dvou znesvářených gangů. O nějaké generační výpovědi samozřejmě nemůže být moc řeč, nestranného diváka ale určitě potěší pohled na několik toho času začínajících (a ve většině případech i později hvězdných) herců (Dillon, Cruise, Macchio, Swayze, Lowe, Estewez i Diane Lane). Je až podezřelé, že drtivou většinu Coppola představil širokému publiku!! ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Adaptace populárního teenage románu, již natočil Coppola na podnět jedné třídy, která mu zaslala prosebný dopis. Vznikl tak výborný film o chlapeckém přátelství, vzorech a hledání vlastní cesty. Ze snímků popisujících těžký život amerických mladistvých zapletených do života pouličních gangů se jedná o jeden z nejpravdivějších. Jeho působivosti kromě Coppolova mistrovství také prospívají výjimečně autentické výkony především hlavní chlapecké trojice. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, pár zajímavých scén, dobré dialogy, povedená hudba a jednoduchý příběh. Sem tam se objeví nějaké to životní moudro a emotivnější moment, ale přesto že je to rozhodně silně nadprůměrný snímek (i mezi těmi s podobnou tematikou), tak mě to osobně nijak zvlášť neokouzlilo. Jsem ráda, že jsem se k filmu dostala, ale líbil by se mi ještě více kdyby byl děj promyšlenější. Za mě to jsou hodně silné tři hvězdičky.----" I hope I never see Dallas Winston again. If I do I'd... probably fall in love with him."----"Don't you know a rumble ain't a rumble without me?"---- I've been thinking about it,and that poem , that guy that wrote it , he meant you are gold when you're a kid,like green. When you're a kid everything is new , dawn. It's just. When just when you get used to everything it's day. Like the way you dig sunsets,Pony. That's Gold. Keep it that way,it's a good way to be."----"And when you ain't got nothing, You end up like Dallas... And I don't mean dead. I mean the way he was before." ()

decouble 

všechny recenze uživatele

To je jak kdyby Tommy Wiseau dostal pod svý režijní vedení bandu známejch herců a mohl skrze ně zhmotnit svou poctu Jamesi Deanovi a nešťastnýmu mládí. Nepamatuju si dlouho, že bych viděl film, kde by herci hromadně takhle příšerně přehrávali a kde by některá z hlavních postav každých pět minut měla krátkou plačící etudu. Přitom Coppolovo Rumblefish ze stejnýho roku (s částečně stejným obsazením) je rozhodně dobrej film. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Rob Lowe v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama