Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školačka je na útěku z reformní školy v Ravenscroftu přepadena a odvlečena neznámo kam. Do školy přichází Janet, mladá učitelka přírodních věd. Kromě své profese si do nového místa přináší i sympatii k přitažlivému řediteli školy Garymu. Ani jemu není její náklonnost lhostejná. Janet má krátce po příchodu halucinace, že je kdosi uvězněn za cihlovou zdí a marně se snaží dostat ven. Učitelka se obrátí o pomoc na školního psychologa, doktora Schaeffera. Ten ji ujišťuje, že je to pouhý následek malé indispozice. Začnou však mizet další děvčata a zneklidnělá Janet zjistí, že Ravenscroft byl dříve blázinec, kde byli věznění lidé, že i doktor Schaeffer je jedním z bývalých pacientů. Navíc se i milovaný Gary k ní začne chovat nečekaným způsobem. (JoseIII)

(více)

Recenze (11)

GNTRS 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek mám doma na VHS a jako malej jsem to docela často sjížděl. Jasně, BURIED ALIVE neni žádnej skvost, ale nadšencům ho můžu s klidným svědomím doporučit (zejména scény ze sklepení, zazdívání zaživa). Pár psycho scén si pamatuju dodnes, a to jsem to viděl naposled tak v 98 roce. "Jane, ty jsi paranoidní, jsi stejná jako ta děvčata!" ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů už tu bylo dost a musí se nechat ,že mnohem hezčích. Tohle je slabota. Nedalo se ani pořádně odhadnout jestli to byla škola či pasták či co? Chovali se tam k sobě dost drsně. Nebýt krásné učitelky, šel bych s hodnocením ještě níž. Děj byl jasný jako facka a předvidatelný. Byt se nás to ze začátku snažilo dostávat někam jinam, ale to byl asi záměr. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

V Ravenscroftské škole (blázinci/pasťáku?) maskovaný magor chytá a zazdívá studentky. Studentky jsou agresivní, uječené a chovají se jako cigošky z Chánova. Učitelka co přijíždí je hysterická, uječená a má bůhvíproč halucinace plné mravenců. Psychiatr se chová jako blázen a ředitel školy jako manipulativní psychopat. Pak jsou tu podzemní scény, ve kterých je hovno vidět no a trošku toho gore. Zkrátka pošahaný a nesmírmě otravný film, ze kterého se musí Poe obracet v hrobě. Co v něm dělali herci jako Vaughn, Pleasence (s příšernou parukou) a Carradine (2 roky mrtvý!) je mi vskutku záhadou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je vraj natočený na motív poviedky amerického literárneho klasika Edgara Allana Poe. Ja osobne si ho neviem stotožniť so žiadnou, čo som mal možnosť čítať. No ale to je vedľajšie. Podstatné je to, že som sa pri sledovaní filmu "Pochovaná zaživa" ukrutne nudil. Príbeh ma vôbec nezaujal, herci mi boli nesympatickí a nepáčilo sa mi ani technické spracovanie tohto titulu. I keď to nemá premrštenú minutáž mal som čo robiť, aby som to dopozeral do konca. * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v polovině roku 1988 a jedná se o poslední film herce Johna Carradina. Film byl však vydán až 2 roky po jeho smrti. (Cheeker)
  • Bylo ohlášeno pokračování filmu, ale kvůli rozpočtu nebylo zrealizováno. (Cheeker)

Reklama

Reklama