Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal v programe o čom to bude, neveril som vlastným očiam. Rodina si vybudovala v šesťdesiatych rokoch protiatómový kryt zo strachu pre vojnou a nevyliezli z neho skoro 40 rokov! Tak tomu sa hovorí originálny námet. Musel som to vidieť a poviem vám, že som rozhodne nezostal sklamaný. Prvky komédie, romantiky a drámy sú ideálne vyvážené a spolu s hlavným hrdinom, ktorý nevie nič o modernom svete tvoria pozerateľný a príjemný celok. Jednoznačne tá správna voľba na odpoludnie strávené s rodinou. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

Veľa krásy je okolo nás. Vieme sa z nej ešte tešiť, alebo ju už berieme ako samozrejmosť?! Nadchneme sa ešte pri pohľade na slnečnú oblohu? Sme Bohu vďačný za všetky tieto dary? Aj tieto otázky nám môžu prísť na um pri pozeraní zaujímavého filmu, ktorý vysoko vyzdvihuje hodnotu rodiny a slušnosť. ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 15 rokov. ()

Reklama

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Zvláštní nápad, jak natočit film - o klukovi, co zamrznul v určtiý době a pak se musí smiřovat s okolním světem, co je x let napřed...je krásně ukázaný, jak je nezkaženej a čistej, pro okolí působící skoro jako mentálně na jiný úrovni. I když je do toho zamotaná "náhodná" láska, není to až tak kýčovitě, takže to skousávám. Navíc se mi líbí proměna cukrárny a lidi, co jí potom už v pozměněný podobě obývají:-D Konec je taky hezky udělanej, takže dávám pěkný tři hvězdičky, pohodovej filmeček..:-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle byla doslova a do písmene pecka! Já jsem naprosto spokojený. Takováhle nevšední zajímavá originální komedie se vidí jen jednou za čas. Tahle komedie měla velmi originální námět a k absolutnímu vrcholu jí dopomohly vynikající herecké výkony všech hlavních představitelů. Takhle já si představuji komedii, která mne nadchne, která mi vyvolá na tváři úsměv, ale zároveň údiv nad zápletkou a napětí, jak to všechno dopadne. Já jsem byl opravdu nadmíru spokojen a chválím všechny tvůrce, kteří mají s tímto filmem co dočinění. Dávám pět hvězdiček a tleskám, protože takhle suprová komedie se jen tak nevidí. Skládám obrovskou poklonu a těším se, až tuhle komedii zase uvidím. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Další báječná "malá" komedie. Souhlasím s POMEM. Námět je slibný a herecké výkony výborné, zvlášť Brendan Fraser je ve své roli "nedotknutého" mladíka skvělý. Nejvíc mě ovšem rozesmály prostřihy z baru v průběhu let a náboženské seance arcibiskupa Belknera. A Alicia Silverstone? Jako třešnička na dortu :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Dizajn názvu na obale DVD verzii je odkazom na ikonické logo seriálu Seinfeld (1989). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama