Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Spacecore 

všechny recenze uživatele

Naprosto luxusní komedie. Chytrá, vtipná a romantická linka je taky super. Nejde o to, že by byla jednoduchá, jak tady někdo píše, ale naopak je krásně čitelná a každý normální člověk se s ní může krásně ztotožnit a to je na scénáři krásné. Jinak je námět skvělý, sice je to nadnesené, ale vůbec nevadí, jako podklad pro hromadu gagů a hlášek to zafungovalo na jedničku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne pohodova romanticka komedie, ktera nikam nespecha, ale presto si udrzuje fajnovy tempo. Na zajimavy a originalni myslence vystavenej sice tuctovej, ale fajn pribeh o noumovi, co si najde zenskou. Film sice neni nejak extremne narvanej forama, u kterejch by se clovek valel po zemi, spis je to ale v takovy roztomily rovine a tak to funguje na vybornou. Skvela dvojka rodicu, kde obzvlast Walken exceluje a dokazuje, ze nemusi hrat jen psychopaty, miloucka Silverstone, no a samozrejme Fraser, kterymu ten naivni slusnacek skvele sednul. Celkove zkratka vysoce prijemna zalezitost za lepsi 4*. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Walken v paradnej roli genialneho vedca, otca rodiny a tak trochu cloveka trpiaceho stihomamom. Spolu s par paradnymi gagmi som sa celkom bavil (uctievac pri vytahu..). Jednoduche, ale vtipne a hoci je uz od natocenia peknych par rokov, oplati sa pozriet i v sucasnej dobe. Som prekvapeny, ze som sa k tomuto kusku dostal az teraz. Odporucam. Slabsie styri, silne tri. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobn velmi milé překvapení. Miloučká a fešná Alicie Silverstone po boku Brendna Frasera vůbec nezapadla, ale naopak rozkvetla. Osobně mám nejraději scénu s tancováním. Je to sice spíše taková romantická oddychovka por dva, když venku prší, ale to neznamená, že by to člověk nemohl zařadit do filmotéky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle byla doslova a do písmene pecka! Já jsem naprosto spokojený. Takováhle nevšední zajímavá originální komedie se vidí jen jednou za čas. Tahle komedie měla velmi originální námět a k absolutnímu vrcholu jí dopomohly vynikající herecké výkony všech hlavních představitelů. Takhle já si představuji komedii, která mne nadchne, která mi vyvolá na tváři úsměv, ale zároveň údiv nad zápletkou a napětí, jak to všechno dopadne. Já jsem byl opravdu nadmíru spokojen a chválím všechny tvůrce, kteří mají s tímto filmem co dočinění. Dávám pět hvězdiček a tleskám, protože takhle suprová komedie se jen tak nevidí. Skládám obrovskou poklonu a těším se, až tuhle komedii zase uvidím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Všechny kartičky basebalistů, které mají ve filmu značnou hodnotu, jsou pouze repliky, které by stály jen pár dolarů dohromady. (don corleone)
  • Ve filmu zmiňovaná baseballová kartička Mickeyho Mantla, byla v roce 2015 prodána na aukci za více jak 525 000 americkýc dolarů, a poté koncem roku 2016 byla prodána za cenu převyšující 1 000 000 amerických dolarů. (Chevees)
  • Keď sa začína scéna "jeseň 1991", v pozadí je dieťa, ktoré hrá arkádovú hru "Primal Rage". Táto vyšla až v roku 1994. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama