Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (292)

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je určená především dětským divákům! Když jsem byl malý, film mi poskytl bezvadný zážitek! Myšákova chytrost a vtip mě jako dítě pobavili! Čím starší jste, tím více vidíte film jako kýč, příběh a scénky ohrané s chytáním slabšího silnějším! Jak jsem řekl, pro děti ideál a pro nás je to film, který si dvakrát nepustíte! ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Některé rádoby humorné scény působily naopak trapně, ale komických okamžiků bylo celkově dostatek. Tato komedie je při souboji dvou nekňubů s myší ve velkým domě totéž, jako souboj malýho kluka s dvojicí zločinců ve slavné komedii Sám doma. Samozřejmě je už před samotným zkouknutím filmu jasné, kdo bude rány sázet a kdo sklízet :-) Mohlo to být mnohem lepší, ale přesto stojí tato bláznivá rodinná komedie za pozornost, už ze zvědavosti, jak asi může vypadat komedie, kde dva týpci honí jednu přeinteligentní myš :-) Hned úvodní scéna s nebožtíkem je nadějný začátek a ukázka, jakým stylem se bude ubírat celý film. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Neškodný mix Sám doma a Toma a Jerryho (zde spíš jenom toho Jerryho), který během prvních dvaceti minut nastíní dosti přihlouplou zápletku dvou bratrů a jejich dědictví po otci, aby pak nakonec celkem slušně pobavil eskapádami při honu na myš. Nic objevného, ale pobaví to. Zvláště pak, když jasně nejlepší součástí filmu je geniální Silvestriho soundtrack. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nemám moc rád tenhle druh filmu. Když už ale něco takového zevšední a stane se takřka jako Sám doma a další filmy součástí našich svátků, prázdnin atd, musím uznat, že na tom něco je. I po několikáté je příběh myšky stále napínavý a závěrečná dražba unikátního domu je dechem beroucí akcí. O vtipu bych radši tolik nemluvil, ale zajímavé pokoukání pro celou rodinu to určitě je. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Komedie, ve které bratři Ernie a Lars přijdou o dům. Kvůli čemu? Kvůli MYŠI. Myš je sice malé stvoření, ale s duši Terminátora. :D. Tuhle myš by nejspíš neodstranila ani jaderná bomba. A tam proč se s ní nespiknuot a nevyrábět sýrový provázek?:D :D Sledovat, jak ta myš všechny (i všechno) zřídila, a jak jí chtěli chytit. bylo fakt k popukání :D. 95% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • K filmu byla natočena raritní upoutávka, kterou ale bohužel nenajdete na VHS ani na DVD. Na začátku je slyšet dramatický hlas: "Příběh o myši..." a ze stínu pomalu vystupuje obrys známé Disneyho postavičky Mickeyho Mouse. V dalším záběru se ale ukáže, že je to myš z Honu na myš, která drží blízko u hlavy párátka, na kterých má napíchnuté olivy. (HappySmile)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama