Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Veronika byla velmi zklamaná, když ke svým desátým narozeninám nedostala vytouženého psa. Obstarala si ho sice jinak, ale brzy měla poznat, že spolky s čertem jsou vždycky na pováženou. Navíc si pohněvala královské rodiče, kterým se pramálo líbilo, že si proti jejich vůli pořídila čtyřnohého kamaráda. Jak se stalo, že se nakonec s chytrým Framinem smířili a Veronika se zbavila čerta, to už vám prozradí naše pohádka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je docela hodně filmů o tom, kterak dítko chce psa a přísní rodiče mu ho nechtějí opatřit, protože .... v daném případě protože by pejsek poťapal mramorové schody královského paláce. Nutnost vynakládání práce na úklid schodiště je jistě to, co každou královnu trápí ze všeho na světě úplně nejvíc. Rodiče by si možná měli vzít ze všech těch filmů ponaučení a pokud dítko, nebo někdo z úzké rodiny, není alergik, nějaké zvířátko pořídit. Někdy se dá dítko ukecat ze psa na něco, co se dá lépe zaopatřit, nebo v případě potřeby odjezdu rodiny, v čemž je pes limitující, vzít s sebou. Někdy stačí vytouženého bernardýna nahradit třeba špicem, jezevčíkem nebo podobným mazlíkem, s nímž se cestovat dá nepoměrně lépe. Protože moje sestra byla přesně tím dítětem, které zoufale chtělo psa, vždycky ve mně takové dítě probouzí pochopení. Největší zklamání bylo jméno toho pejska, dobře půlku pohádky jsem rozuměla, že se jmenuje Tramín, a přišlo mi to pro ďábelského psa vtipné, to by byl skutečně démon, démon alkohol. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Má se za to, že každý nezletilý, který nenabyl plné svéprávnosti, je způsobilý k právním jednáním co do povahy přiměřeným rozumové a volní vyspělosti nezletilých jeho věku." Ježto princeznička zjevně neoplývala rozumovou a volní vyspělostí na takové úrovni, aby byla schopna posoudit právní následky uzavřené smlouvy, je ta smlouva neplatná, ani není třeba budit kohouta. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje záliba v pohádkách tady dostala dost na prdel. Pohádka afektovaná, nevtipná, blbá a s neuvěřitelně protivnou princeznou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, tak se i za starých časů točily slabé pohádky. Takhle opravdu moc kvalit nepobrala. Sylvia Turbová byla zamlada docela kočka (co jsem měl možnost vidět v jiných filmech), no tady hrála přísnou královnu a ani se jí moc nedivím, že jí to zřejmě nebavilo – ta její dcerka byla doslova na přes držku. Bartoška tu neměl moc co hrát a tak vůbec nejlepší výkon předvedla stará babča. Naivní příběh moc nezachránil ani čertův pes. Inu v tomto případě tomu nedám ani průměrné ohodnocení, protože jsem se u toho prostě moc nebavil. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Pekelný pes Framie, který zde hraje pod svým vlastním jménem, si zahrál i v pohádce Česká muzika, kde hrál Marrianu v její zakleté psí podobě. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama