Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Baví mě sledovat procesy u soudu a docela mě zajímá právo, ale přesto všechno mě zaráží nespravedlnost a bezohlednost obviněné strany. Všechna ta korupce a podvody se mi úplně příčí. A co se týče případu bité manželky, tak tohle mě naprosto dostává a nikdy to nepochopím. Jak vůbec někdo dokáže dát všechno úsilí, špatnou náladu a veškerou brutalitu do mlácení své ženy, která se bojí ho nahlásit, natož ho opustit. Matt Damon s přehledem zvládá roli právníka a jako vždy působí sympaticky a přesvědčivě. Do toho Danny DeVito trošku usměrňuje vážnost případu - protože působí opravdu komicky a tak nějak nemotorně. A hlavní záporák je naprostý slizák, prolezlý korupcí a falší. Jediné co nechápu, co tedy znamená název filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Grisham a Francis Ford Coppola přivádějí do soudní síně čerstvě dostudované právnické ucho, které se v obtížných podmínkách začne velmi rychle a mazácky orientovat. Boj se zdánlivě všemocnou zdravotní pojišťovnou bude mít samozřejmě košatý happy-end, než se k němu ovšem dokluše, dočkáme se pasáží, které si vynucují pozornost svou vyzrálostí. Právnické drama jak se patří, i když to není TEN film, kvůli kterému bychom hned začali pátrat, kdy nejpozději podat přihlášku na práva. Není to žádné rafinované dílo, ale má v čele výborné herce, je chytré a civilní. A to není zdaleka samozřejmostí!! ()

Reklama

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film ze soudního přostředí. Jednu vadu ale má a to nedotažený scénář. Nevím jak ostatní, ale mě osobně překvapuje, jakým způsobem se Matt Damon coby Rudy Baylor bez problému vyrovnal s vražedným činem, jehož se dopustil. Celá ta věc byla tak nějak zametena pod stůl a to se mi nelíbí právě za předpokladu, že byla Damonova postava (až do onoho inkriminovaného okamžiku) celou dobu popsána jako velice morální a čestná. Coppola natočil rozhodně lepší filmy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Mali by ho zastreliť. Chlapa, ktorý zmláti ženu baseballovou palicou, by mali zastreliť.“ – „O čom to hovoríš? Mňa predsa nezmlátil.“ – „Ale je to len otázka času. Videl som policajné spisy, lekárske záznamy. Je len otázka času, kedy tú palicu použije na teba. Potom to bude rýchle. Dva tri údery do lebky, to stačí. A budeš mŕtva. Máš staršieho brata alebo otca?“ – „Nie, prečo?“ –„Pretože keby si mala, toho hajzla by si našli a zlomili mu väz.“ Prvý raz som ČARODEJNÍKA z produkcie Michaela Douglasa videl okolo roku 2000 na VHS. Páčil sa mi. Keď som sa k nemu najbližšie dostal, písal sa rok 2010 a veľa sa toho v mojom živote zmenilo. I môj vzťah k tomuto filmu. Už nemôžem povedať len, že sa mi páči. Musím povedať, hoci je to nespisovné, že sa mi HROZNE páči. Veľmi dobrý Matt Damon, zábavný Danny DeVito, Mickey Rourke je dokonca taký skvelý v roličke šéfa skorumpovanej advokátskej firmy, až si prajete, aby jeho Žralok Stone v závere nečakane napochodoval do súdnej siene a rozniesol všetkých tých zmrdov v čele s ukážkovým mamrdom Jonom Voightom na hnoj, zahrabal a pomočil. Nestane sa, ale to, ako režisér Coppola pracuje s hercami, mi umožnilo takmer až dojemne si spomenúť na doby, kedy robil pecky ako KRSTNÝ OTEC 1 – 3, DRACULA alebo APOKALYPSA. Každý z hercov, i na maličkom priestore, dostal krásnu príležitosť uhrať to svoje, od Virginie Madsen cez Roya Schneidera v doma štrikovanom pulóvri po Dannyho Glovera. Súdne scény sú zrežírované napínavo i pre laika, ktorý v súdnej sieni našťastie nikdy nebol, „smutné scény“ majú ďaleko k tradičnému hollywoodskemu citovému vydieraniu a len čo sa na chvíľku oslobodíme od vyčerpávajúceho procesu, Coppola si nájde čas aj na humor a pôsobivú vedľajšiu líniu s výbornou Claire Danes. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hvězdy, něco mezi 3 a 4. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o tragikomedii, ale i tak mi přišlo, že na dvě a čtvrt hodiny řešit v podstatě jen dva případy je málo, navíc, když tak nějak tušíme, jak dopadnou. Herecké výkony jsou velmi dobré a uvěřitelné, jaké jsou asi praktiky pojišťoven v USA, je myslím taky slušně načrtnuto. Ale celkově mne film až tak nevtáhl, ačkoliv oceňuji jeho kvality i to zdařilé střídání vtipných, a na druhé straně dramatických situací. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno