Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Figu 

všechny recenze uživatele

Je to blbý, ale tenhle biják se u mě doma promítal, jen kvůli posraný KORONĚ. Jen díky nijakým novinkám, doháním kulty a Vyvolávač deště mě přišel krásně do rány. Damon! Moje věčný téma okolo cukru, slizu a nesympatiím! Dal jsem to a musím napsat, že ho i chválím! Potenciál v něm vždy byl, jen to jeho okolo je hrůzostrašný! Výbornej DeVito, parádní i záporák tata Jolie, Voight. No a já mám kurevskou slabost pro Rourka! Ten i z mála předvedl obrovský herectví! Za to ho zbožňuju a za to mu i samozřejmě náleží pozice v mojí topce nej herců! 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata, byla a jsou populární, ačkoliv pro masové diváky se většinou jedná o ukecanou nudu. "Vyvolávač deště" podle světoznámého Johna Grishama (Čas zabíjet, Porota, Firma a spousta dalších zfilmovaných předloh) se vydává jiným směrem než většina žánrově podobných filmů a to tím, že nám zde předkládá několik případů (z nichž se samozřejmě zaměřuje na ten hlavní) a namísto ostříleného profesionála nám podává čerstvě dostudovaného mladíka, který bojuje proti obrovské korporaci. Tento snímek je v mých očích jedním z nejlepších filmů daného tématu (a to i vedle klasik "Jako zabít ptáčka" nebo "Anatomie vraždy") a je to jak díky zajímavé knižní předloze (která ačkoliv se to na první pohled nezdá, pojednává o vraždě ale v trochu jiné podobě než je tomu u podobných filmů zvykem), vynikající režii a v neposlední řadě díky vynikajícím hercům, kde se mistrovsky předvedl tehdy sólovou rolí nepolíbený Matt Damon a stadardně skvělí Danny DeVito a John Voight. Jedná se o vynikající, napínavý a ve všech směrech fungující film, který mě ohromně překvapil a tudíž nemohu jít pod 5*, ačkoliv je zde pár pomalejších míst. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Francis Ford Coppola nás tímto zajímavým filmem zavedl do světa právníků, světa, kde nemůžete věřit nikomu a ničemu. Je to přesný opak pohádek, tady vyhrává zlo, lži a podvody zatímco pravda a čest jsou ukryty hluboko uprostřed tmy a čekají, až jim někdo pomůže na světlo. Tím někým se může stát mladý začínající právník Rudy Baylor, který stojí před svým prvním velkým případem a sice bez zkušeností je pln odhodlání bojovat za lidi, kteří už ztratili veškeré naděje a jediné co jim zbývá je věřit mladému muži, který je sám proti silnému a zkušenému protivníkovi. Film dopodrobna popisuje život začínajícího právníka - jeho uvedení do světa justice není takové jak by si optimista mohl představovat a základní pravidlo zní - nevěřit nikomu! Není to lehký život, protože právní boj se obvykle vede na více frontách a tak musí mít člověk nervy z oceli a pevnou vůli aby neshořel jako papír. Také se musí obklopit správnými lidmy, ovšem vybrat si ty správné, kteří ještě nepoztráceli veškerou čestnost není lehké. Nejtěžší to má ovšem právník, který chce skutečně pomáhat a hrát fér. Každý ať chce či nechce někdy zabrousí do kalnějších vod spravedlnosti, důležité ovšem je, aby se z toho nestalo pravidlo. A tímto se mladý Rudy řídí, a nezbývá než doufat, že mu to vydrží. Damon se mi tu líbíl. Nemám ho rád, opravdu, ale tady hrál dobře a zlepšíl si u mě reputaci. Danny DeVito je tu k sežrání a jeho malá postava do filmu vnáší velkou pohodu. Malý vedlejšák pro Mickeyho Rourka potěší, je to fakt frajer. Danny Glover, Jon Voight prostě všichni byli nezapomenutelní. Dobře odvedená práce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

John Grisham Forever. Když ne vždy, tak minimálně pokud ho režíruje Francis Ford Coppola. Ano, to je přesně případ Vyvolávače Deště, takže asi chápete, co se chystám říct:) Souhlasím, že Damon není ještě ve svojí vrcholné formě (viz Will Hunting nebo Hráči), naštěstí tyto "nedodělky" vynahrazují Mattův mentor (bez advokátních zkoušek:)) Danny DeVito, Jon Voight (slizký tak jako snad nikdy předtím), vtipná figurka Mickeyho Rourkea, týraná žena Claire Danesová (která od Romea A Julie skutečně dospěla) a naprosto výborný Danny Glover. Jen se divím, že mezi žánry není připsaná SCI-FI, protože kdo kdy viděl právníka se svědomím?:) Ale vážně - Damonovy "duševní" monology jsou úchvatné, i když jen přeříkává text, který napsal Mistr Grisham... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě svým obsahem neuvěřitelně nasral. Což je možná známkou jeho kvalit. Opravdu se smíříme jen s konstatováním: "Smutné, ale takhle to prostě chodí!"??? Není to přesně to, na co oni spoléhají? Když už ani to právo a zákon, kterým se všichni (hlavně ONI) tolik ohánějí, prostě nestačí? Eat the Rich! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama