Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne Campbell s kamarádem Garthem Algarem stále vysílá svou bláznivou show, také pořád ještě chodí se zpěvačkou Cassandrou to už pochopitelně bez Gartha. Přes dobře míněné rady okolí stále odmítá dospět, protože by ještě rád vykonal nějaký velký čin. Kamarádi spolu navštíví vystoupení skupiny Aerosmith a jsou nadšeni skvělou atmosférou. Ve snu pak Wayne vidí Jima Morrisona, který mu poradí, aby uspořádal velký rockový koncert. Wayne s Garthem se okamžitě pouštějí do zařizování. Nic se nedaří peníze na pronájem místa sice sehnali, ale nemají podepsanou jedinou smlouvu s hvězdami, neprodali téměř žádné vstupenky, Cassandřin producent se snaží akci zhatit. Navíc mají oba kamarádi milostné problémy. Jak tohle všechno zvládnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemá to ani hlavu ani patu. Jedničku jsem sice neviděla a vlastně nevím jestli by to bylo ku prospěchu tomuhle filmu, ale pár vtipných scének tam bylo. Rozhodně musím říct, že Kim Basinger je v tomhle filmu neuvěřitelně sexy a také mě překvapila přítomnost Christophera Walkena. Samozřejmě také velké plus za Aerosmith. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka lepší jedničky! (A koukám že tady v tom nejsem sám). Coopera nahradil Jagger, Wayne a Garth se dali trošku více do kupy, příběh a celý děj získal trošku větší smysl, více (lepšího) vtipu a hlášek. A taky gagy/scénky nabraly nějakou hlavu a patu (linie Cassanřina otce) Walken jako šedý záporák je sice takový upozaděný a mdlý, ale i tak jeho výskyt potěší. Taky se tam mihne Locklear a Barrymore, kterou jsem hned překvapivě poznal ale moc jsem tomu nevěřil. Bohužel poslední třetina filmu jde zase dolů, ztrácí smysl, scénáristické zkratky a jiná kouzla tlučou rozum hlava nehlava (Cassandřina překvapivá svatba - proč?!?!) a dohra s fesťákem je taky aby se neřeklo. Jednička si u mě získala bonusovou hvězdičku za několikero detailů, a tak dvojka musí dostat o hvězdu více, aby bylo jasné, že i přes poslední třetinu (jedna třetina oproti třem třetinám jedničky nic není) je prostě lepší. Ale ve skutečnosti, kdybych byl objektivnější, je Waynův svět na dvou hvězdách za jedničku a třech za dvojku. ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Paradoxne o veľa vtipnejšie a zábavnejšie než prvý diel. Popri rôznych parodických scénách na filmové hity (Jurský Park, Thelma a Louise či Absolvent) si vo filme strihli cameá aj kapela Aerosmith či herci ako Charlton Heston, Kim Basinger, Rip Taylor alebo Drew Barrymore. Film mňa bavil hlavne ako oddaného fanúšika rockovej muziky a napriek mnohým trapným scénám či vtípkom som sa u tohto filmu nakoniec dobre bavil. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No vida!!! To je velký a zároveň docela hodně vzdálený krok od nezabávné jedničky. Konečně nějaká zábavá. Jako nebylo jí teda nějak moc, ale o proti předchozímu dílu jsem i za tu trošku byl rád. Takže, dvojka volně navazuje na jedničku. Uplynul rok a my se opět setkáváme s dvěma největšíma tragedáma pod sluncem. Wayne a Garth to se opravdu jen tak nevidí. Jenže v podání Mike Meyerse a Dana Carveye nemají tihle dva týpci chybu. Konečně byli vtipní!!! A to tak, že oba dva!!! Určitě Myers byl vtipnější a nějaké scény byli opravdu velmi vtipné. Trošku mi to přípomínalo Austina Powerse (třeba scéna s okem bez pigmentu). Vtipných scén ale bylo víc. Některé hlášky byli opravdu povedené. Ve filmu se objevilo pár herců, kteří si zahráli sami sebe. Například Heather Locklear nebo třeba skupina Aerosmith. Celkově průměrná a lehce zábavná komedie. ()

Innuendo1987 odpad!

všechny recenze uživatele

Zprznění klasiky, nic víc. Jednička byla ve své ujetosti zábavná a s hlavními hrdiny se dalo ztotožnit alespoň v jejich fanouškovství rockové hudbě. Nicméně dvojka už bohužel nenabízí ani to. Totální srágora a český dabing (bez skvělého Vildy Čoka) to prasí ještě víc. S tímhle určitě čas neztrácejte. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Tvorcovia filmu veľmi chceli, aby si malé cameo na Waynestocku strihli aj členovia skupiny Nirvana. Tí sa natáčania dokonca zúčastnili, no nakoniec nesúhlasili s tým, aby sa ich scény dostali do záverečného zostrihu. (m.a.t.o.)
  • V jednom z Wayneových (Mike Myers) snov sa Jim Morrison rozpráva so Sammym Davisom Juniorom. Zaujímavosťou je, že obaja páni sa narodili 8. decembra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama