Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

kowalski 

všechny recenze uživatele

Vojáci hodně pospíchají aby předehnali tankovou divizi ale ujdou vždy deset metrů a pak sedí a kecají a pronášejí takové ty klišé věty z válečných filmů: "co tady vůbec děláme? - To je šílené" Nejvíc mě rozesmála scéna, kdy němci přijedou k jejich úkrytu transportérem - amíci je zastřelí a když chtějí tím transportérem odjet tak už v něm není palivo :))) Už od začátku filmu bylo jasné, že hlavní zamlklý hrdina zemře. A taky jo... hodně nudný... ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Saints And Soldiers opisuje príbeh malej skupinky spojeneckých vojakov počas bojov v Ardenách, ktoré boli posledným pokusom Nemcov o ofenzívu v II sv. vojne. Snímok pôsobí veľmi komorne, avšak rozhodne nenudí, čo je práca hlavne výborných hercov, ktorí síce nepatria medzi žiadne big stars, ale svojich úloh sa zhostili veľmi dôstojne. Inak je to len obyčajný TV film bez väčších ambícií... ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

Oproti přehypovanému Vojínu Ryanovi konečně povedená věc. Komorní drama několika amíků, ke kterým se přidá jeden angličan. Ostatním je automaticky trnem v oku. Pár zajímavých názorů na celou vojenskou našinérii a zjištění, že nepřátelé jsou taky jenom lidi. Pomalý spád s pár zajímvými momenty vás odmění dokonalou potyčkou s Němci ke konci filmu. Za sebe doporučuju. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co k tomuto válečnému dramatu podle skutečné události napsat...Pročítám si zdejší komentáře a tak nějak tu vše bylo řečeno, takže jen vyjádřím svůj vlastní pocit ze snímku...Začátek se mi zdál poněkud nepřehledný, pořádně jsem neviděl, o co jde a navíc docela nudné scény...ovšem věřím tomu, že to takto mezi vojáky bylo, že si vykládali o běžných věcech a válkou se pokoušeli nezabývat...Ke konci se snímek stával zajímavějším, ale fakt, že začátek nebyl z nejpoutavějších udělal své - nedával jsem tolik pozor a ke konci jsem si jednotlivé vojáky pletl...Shrnul bych to tak, že film se mi líbil, ale viděl jsem už mnoho lepších počinů...Pár nedostatků: 1) V scéně, kdy anglický letec spadne do vodopádu, tak si všimněte, že má knír. Když ho ostatní vojáci vytahují z vody, tak jej nemá a v dalším záběru už jej opět má!! To se mu odlepil ve vodě? :)) 2) Když poslední angličtí vojáci získají německý džíp, tak na zadních kolech jsou sněhové řetězy. Ve scéně, jak uvíznou v bahně, má řetězy i na předních kolech, ovšem poté, když se vozidlo převrátí na střechu, nemá žádné!! Nevšiml jsem si, že by je vojáci nasazovali a pak sdělávali :)) nebo vy ano? ;) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Nathan (Corbin Allred) je přezdívaný jako Deacon. Deacon je odvozeno z řeckého slova „diakonos“, což znamená ministr. (Gordy34)
  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)
  • Většina, ne-li všichni z herců zobrazující vojáky ve filmu jsou členy církve Ježíše Krista svatých posledních dní. Výjimkou je Alexander Polinsky (Gould), který je scientologem. (ČSFD)

Reklama

Reklama