Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jsou filmy o válce, které prostě zůstanou nepřekonány a jsou kultovními - pro mě Lovec jelenů, Apokalypsa, Četa, Olověná vesta. Potom ty, které jsou sice neméně kvalitní, ale nějak je vnitřně odmítám zařadit bok po boku k filmům z výše uvedené ´nedotknutelné čtveřice´ - např. Narozen 4. července, Zachraňte vojína Ryana... A pak je třetí skupina, do níž bych zařadil i tento snímek (a pak samozřejmě i čtvrtá a pátá ´cenová´, ale těmi se teď zabývat nebudu...). Film Přežili jsme Ardeny nebyl natočený se záměrem, aby se zařadil do jedné z prvních dvou skupin. Přesto je to pro mě jeden z lepších filmů, možná proto, že bližší než ´akční řeže´ je mi psychologie postav... Mimochodem, přirovnání ´válečný Stalker´ mi připadá trefné. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Medal of honor je sice velmi skvělá PC kropička (odtud produkce) tenhle film ale žádné dílo není... Ne, že by mi vadila výprava, myšlenka je velmi dobrá, člověk by i hrdinům fandil, ale jak když své dialogy tak nereálně odflákle a ledabyle podávají. Prominu i pár nelogických scénáristických výpadků, ale to odfláknutí ne... Škoda ()

Reklama

El Loco 

všechny recenze uživatele

Saints And Soldiers opisuje príbeh malej skupinky spojeneckých vojakov počas bojov v Ardenách, ktoré boli posledným pokusom Nemcov o ofenzívu v II sv. vojne. Snímok pôsobí veľmi komorne, avšak rozhodne nenudí, čo je práca hlavne výborných hercov, ktorí síce nepatria medzi žiadne big stars, ale svojich úloh sa zhostili veľmi dôstojne. Inak je to len obyčajný TV film bez väčších ambícií... ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo nízké hodnocení některých lidí. Ale když jsem se na chvilku zamyslel tak to chápu... Člověk,který je fanouškem válečných filmů bude po shlédnutí spokojen,ale ostatní bude nejspíše nudit moc povídacích scén a méňe válečné akce... Pro mě osobně byl film hodně velkým překvapením. Absolutně neznámí herci podali moc dobré výkony... Příjemně pochmurné,bez výrazných barev... Hodně povedené válečné drama !!! 5* ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

První minuty byly naprosto unikátní a konec byl pro mne nezapomenutelný zážitek.Jinak se tam toho moc neudálo za těch necelých 90 minut.Ta paní z tou malou holčičkou zahrály perfektně. Jinak američtí uprchlíci s britem byli herecky docela rozdílní. Jsem rád, že mě ten film nezklamal a že si ho někdy zase rád pustím. Je to ale ten typ filmu, kterému pět hvězd nedám. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Všechny zbraně použité ve filmu jsou autentické a plně funkční, upravené pro střelbu slepých nábojů. (ČSFD)

Reklama

Reklama