Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní překvapení, spolu s Crash. Ani o jednom ze zmiňovaných jsem neměl ani páru a jaké bylo mé překvapení. Nejlepší film z prostředí fotbalu (V době psaní příspěvku jsem ještě neviděl Góóóól). Elijah Wood už není Frodem ale pravým nefalšovaným fotbalovým "chuligánem"... Bez problémů si získal členy "fanklubu" West Hamu United a nám ostatním ukázal, že umí i něco jiného než se usmívat. Konec mi nijak nevadil, naopak se mi hodně líbil. Tu písničku okamžitě chci!!! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

prostredie anglických hooligans, ktorí sú predchodcovia a zároveň najextrémnejší príklad organizácií futbalových fanúšikov fungujúcich prakticky po celej Európe, je prostredie v hranom filme ešte pomerne neokukané, filmár, ktorý sa pustí do takejto témy, musí mať "gule", pretože vstúpiť medzi týchto novodobých barbarov nie je žiadna sranda - o tom sa presvedčil aj anjelská tvárička Wood, ktorý do inak fungujúceho a presvedčivého gangu GSE akosi nepasuje, a keď po prvej bitke celý zmordovaný zo zeme vylúdi nežný úsmev so psími očami, niekto to môže pokladať skôr za provokáciu či nemiestny žart . . . zbytok obsadenia je už ale dobrý ba priam výborný a réžia, ktorá nás postupne vovádza do klubu GSE, do vzťahov medzi postavami a hlavne do bitiek (či už futbalových - úvodný zápas, detský zápas, alebo fanúšických) je svižná a vydarená, problém mám (a ako vidím v ostatných komentároch) v závere, ktorý celý ten film pochoval a to jednak vyznením ako aj posolstvom, ktoré som nie celkom odčítal a nie som si istý, čo malo zdeliť? Staňte sa Hooligansom, aby ste sa naučili vážiť si život, byť poriadny chlap a uvedomiť si hodnoty, na ktorých záleží? Nebyť rozporuplného záveru a inej voľby vo výbere hlavného hrdinu, moje hodnotenie by bolo určite vyššie; ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jakožto fotbalového fanouška, mají tyhle filmy zvláštní náboj. Už film Football Factory se mi líbil, ale tohle bylo snad ještě lepší. Bitky jsou tady fakt výborný a klipovitá scéna ze zápasu byla taky výborná, i když se to někomu nelíbí, jen je škoda, že těch fotbalových prostřihů tam moc neni, vlastně je tam jenom jeden a to hned ze začátku. To bylo i u Football Factory a myslim si že přidáním dobře zpracovaných momentů ze zápasů(rozhodně né nějaký nahraný trapárny od režiséra) by oboum filmům jen prospělo a dodalo jim ještě lepší fotbalovou atmosféru, tohle pak už vypadalo jen jako hromadný bitky kvůli osobním důvodům hlavních postav a fotbalový prostředí se dost vytratilo. Co se týče Elijaha Wooda, tak mě docela překvapil, v bitkách se snaží a i když nafláká několika bouchačům, tak to v tý vřavě nevypadá nereálně a po herecký stránce to zvládnul taky skvěle. A ostatní herci byli vybraný taky výborně a mezi opravdový rowdies perfektně zapadli, ale stejně sem se pořád nemohl rozhodnout mezi 4* a 5*, nakonec jsem se díky fakt drsný bitce na konci filmu, při který napozadí hraje pomalá písnička a celý to vizní jako velký finále filmu, rozhodl pro 5*, protože takovýhle zakončení bylo dokonalý. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o fotbalových fanoušcích. Hooligans se snaží dívat se na fotbalové fanoušky z jiné stránky a snaží se jasně ukázat, že fotbal rozhodně není o tom dát si někde mimo stadion pořádně do huby. Zároveň se pokouší poukázat , co všechno může fanouška takové fandění stát. Řeknu Vám, že po poslední bitce jsem se necítil zrovna nejlépe a dokonale jsem si uvědomil, že fotbal je jen hra a každý by se měl chodit na zápasy bavit a smát a ne přizabít člověka jen proto, že fandí jinému klubu. Dal bych s čistým svědomím pět hvězdiček, ale za Elijahu Wooda v hlavní roli nemohu, protože on rozhodně není žádný drsňák, který by mohl důvěryhodně zahrát takovéto role. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo než jsem se k HOOLIGANS konečně dokopal, ale teď musím říct, že to vážně stálo za to. Wood ze sebe opravdu svižně shazuje Pytlíkovskou image a já jsem tomu opravdu rád. Byla by ho škoda. Jako "bitkař" je perfektní. Lexi Alexanderová se jako režisérka taky pěkně předvedla. Možná až hodně nečekaně dobře. Bitky jsou skvělé, syrové a je z nich cítit potřebná energie, zároveň zvládá i psychologickou stránku snímku a neztrácí příběhovou linii. Co dodat. Jsem rád že jsem se podíval a teď už to kdykoliv udělám rád znovu. W-H-U! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)
  • V době natáčení filmu působil v klubu West Ham United FC i český hráč Tomáš Řepka. (ELBobes)

Reklama

Reklama