Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a do sebe vtahující film, realita filmu drásá, ale skutečnost bude ještě mnohem horší. Elijah Wood mě mile překvapil, před shlédnutím filmu jsem o dobře zvoleném castingu pochyboval, v průběhu filmu se mé pochybnosti rozplynuly. Zavádějící je v českém kontextu srovnání s filmem Proč?, více než dvacet let mezi daty vzniku obou filmů je velmi znát, Proč? je spíše o asociálním chování obecně navázaném na fotbal, Hooligans podobně jako Klub rváčů tak trochu i o nedostatku adrenalinu v životě mladých západoevropských pubescentů a o jeho vyvolávání v prostředí pouličních bitek. Atraktivní klipovost natočení bitek přispívá k rozporuplnému dojmu - je toto sebedestruktivní trávení volného času pouze odsouzeníhodné, nebo má i nějaké kladné a obohacující stránky? Co chybí v životech mladých relativně velmi bohatých Evropanů, že dobrovolně podstupují martýrium bolesti, krve a tržných ran (a to v tom lepším případě)? Tenhle film nedává odpovědi, ale klade otázky... a to není málo! Možná tedy ta dříve zmíněná pararela s českým předchůdcem má smysl... Proč? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já sám si občas zajdu akorát zafandit na hokej (člověk si zařve, zajásá, zanadává), ale o těch zvěrstvech, které provádějí fanoušci fotbalových klubů v Anglii, se mně může naštěstí jen zdát (ikdyž vlastně proč hledat až v GB, když v naší "slavné" gambrinus lize jsou ostravští či sparťanští "hooligans", že ;-) ). No, snímek mě hodně rychle vtáhl do děje, jasně mi nabídl postavu Američana Matta, kterému jsem hned začal fandit a pak stačilo pár vypjatých scén, rvaček a tenhle film mě začal bavit. V reálu je to samozřejmě ještě o něčem jiném (ne že bych to chtěl někdy zažít na vlastní kůži), ale Hooligans vypráví celkem autenticky o problému přehnaného fanouškovství, kdy už ani o samotný sport nejde (jen o to se ožrat a namlátit si) a vyjma trochu přehnaného a zbytečně natahovaného konce (střihl bych to za scénou, kdy Matt odváží sestru z místa bitky), mohlo to být i hodnocení nejvyšší. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film dost podobnej Football Factory, ale jedna vec je odlisuje. Zatimco Factory mi prislo spis jak cerna komedie, tak tohle je podstivy drama. Jinak je to v podstate to samy, planujou se bitky, sem tam se porvou a z fotbalovejch zapasu tu vlasne skoro nic nevidime. Co se tyce hercu, tak Charlie Hunnam je v pohode typek, kterymu tu drsnost clovek veri. Naopak Elijah mi sem moc nesed, mozna to byl zamer, aby byl jako pest na oko, stejne jako amik mezi britskejma hooligans, ale krome par mist, kde byl skutecne drsnej, sem mu to proste neveril. Jinak kamera a hudba jsou fajn a celkove to reziserka zvladla moc dobre. Na 5* to sice neni, ale tech 105 minut jsem se dobre bavil a parkrat jsem byl i pres predvidatelnej pribeh napnutej a to se musi ocenit. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Autoři vsadili na aktuálnost a zasadili příběh do prostředí hooligans. Jinak je to již tisíckrát omleté klišé o hodném klukovi, který se dostane mezi drsné hochy. Dialogy jsou nepřesvědčivé, stejně jako herecký výkon Eliaha Wooda. On je Frodo, on dokáže skvěle zahrát různé vocásky a nemrcouchy ("Věčný svit neposkvrněné mysli"), ale není ostrý hoch a vůbec ne výtržník. Srovnávat tenhle film s "Proč?" je mimo mísu. 40%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Elijah Wood (Matt Buckner) je fanouškem fotbalového klubu West Ham United FC. (Wade)
  • Celosvětové tržby činily v přepočtu 3,8 mil. amerických dolarů, z toho 0,3 mil. v Severní Americe. (NIRO)

Reklama

Reklama