Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, kde dejová linka síce nie je žiaden lumen - dosť jednoduché a s pre mňa málo lákavým námetom futbalového chuligánstva - ale bolo to aspoň divácky atraktívne spracované a zahrané. Najviac ma oslovila hudba a výkon Ch. Hunnama. Ďalší snímok čo som s týmto námetom videl - Okolo futbola (2013) - bola síce dráma s hlbším významom, ale zas to nebolo tak pekne spracované. Nadpriemer. 75/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Já si říkám, proč má Sauron v alternativním konci Pána prstenů propíchnuté oko tyčkou od vlajky West Hamu.. Vděčné testosteronové téma, ostrovní feeling, reálně natočené bitky, nereálné motivace některých postav a divný konec, jenž vyšumí do ztracena jak pretty bubbles in the air. Je jasné, že vyjmenovat základní jedenáctku svého mužstva i s čísly, to by bylo pro některé vyznavače "třetího poločasu" tápání, ale co chtít po nevybouřených chlapcích, co mají fotbal záminkou.. A teď si představte, že by do hospody sloužící jako základna nejradikálnějších hooligans Millwallu vkráčel fanoušek našeho pražského velkoklubu a zařval z plných plic: „Sparta!“ Já si myslím, že by mu koupili pivo a povykládali si o filmech Z.Snydera.. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lexi Alexander, Dougie Brimson, Josh Shelov .. Fotbal fanoušky potřebuje. Bez nich by nebyl! Ovšem hooligans, zejména ti angličtí, nejsou zrovna tím pravým ořechovým a po mnoho let jsou problémem všech fotbalových států a také se neustále těší zájmu novinářů a filmařů. Příběh jako celek je jednoduchý, uvěřitelný, vztahy postav v uzavřeném okruhu fandů jsou přesvědčivé a nebýt toho poučně/smutného konce neměl bych moc výhrad. Elijah Wood roli zvládl, celkem zapadá, jeho vztek je uvěřitelný i přesto, že u někoho může jeho postava budit rozpaky. Slušný, velmi sugestivní nízkorozpočtový pokus. 65%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro mě oproti originálnímu Hooligans (2004) je mi dílo Lexi Alexandrové filmově trochu bližší. Má lepší herecké obsazení, vztahy mezi postavami, více adrenalinu, emocí a velmi silný konec. Výborné sugestivní dílo. Film o světě, do kterého nemůže normální smrtelník nahlédnou. Tu to má přímo na podnose. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Film co ve mě nezanechal žádnou stopu příchuti, nezaujal, nepobavil, nepřekvapil, zkrátka neoslovil. Poslední, co mi vadilo, byl tak výkon Elijaha Wooda, kterej to se svým obličejem měl dost těžký, ale docela to zvládl. Překvapil mě i Marc Warren svým fajn herectvím, ale zbytek jsem viděla už mockrát jinde a líp. Ponaučení co z filmu vyplynulo už mě minulo úplně. Ale některý emoční scény fungovaly dobře (hlavně ty z nemocnice) a ty bitky byly taky slušně nasnímaný a patřičně dravý. Lepší 2* ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Herci měli speciálního "trenéra", který je každý den cvičil na hooligans. Obvykle trávili dvě hodiny v posilovně a potom trénovali choreografii pouličních bitek. Co by s nimi asi každý měnil je fakt, že skoro každý večer chodívali pít do barů, aby druhý den vypadali realisticky opotřebovaně. Elijah Wood (Matt Buckner) na většině pitek chyběl, neboť je známý samotář. (imro)
  • V roku, v ktorom sa odohráva dej filmu hral West Ham United druhú najvyššiu ligovú súťaž a nie Premier League. (ShortyIC)
  • Snímek získal cenu pro nejlepší celovečerní film na filmovém festivalu LA Femme. (Sufferer)

Reklama

Reklama