Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Pro mě oproti originálnímu Hooligans (2004) je mi dílo Lexi Alexandrové filmově trochu bližší. Má lepší herecké obsazení, vztahy mezi postavami, více adrenalinu, emocí a velmi silný konec. Výborné sugestivní dílo. Film o světě, do kterého nemůže normální smrtelník nahlédnou. Tu to má přímo na podnose. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Vynikající film o fotbalových fanoušcích. Hooligans se snaží dívat se na fotbalové fanoušky z jiné stránky a snaží se jasně ukázat, že fotbal rozhodně není o tom dát si někde mimo stadion pořádně do huby. Zároveň se pokouší poukázat , co všechno může fanouška takové fandění stát. Řeknu Vám, že po poslední bitce jsem se necítil zrovna nejlépe a dokonale jsem si uvědomil, že fotbal je jen hra a každý by se měl chodit na zápasy bavit a smát a ne přizabít člověka jen proto, že fandí jinému klubu. Dal bych s čistým svědomím pět hvězdiček, ale za Elijahu Wooda v hlavní roli nemohu, protože on rozhodně není žádný drsňák, který by mohl důvěryhodně zahrát takovéto role. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal, nemám rád lidi, kteří si u něho honěj svý zastydlý ego. Neříkám, že nefandím, nebo že občas nevyřknu nějakou tu nadávku směrem k tomu, co se odehrává na hřišti, ale to je asi tak všechno. A tím se dostáváme k paradoxu filmu, že i hooligans jsou normální lidi. Tedy...jak kteří. Můžu vám říct, že o mém hodnocení nejvíce rozhodla scéna "rande v pubu v Millwallu." Jo a, prosím vás, neříkejte "kopaná!" ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Elijah Wood - je skvělý hobit, dobrý herec a špatný hooligans. Charlie Hunnam - není hobit, je dobrý herec a skvělý hooligans. Ovšem co je scénarista filmu je mě záhadou. Celou dobu sleduji skvělý příběh a přímo mistrovsky natočené bitky i pitky, Ovšem konec filmu, byl jak raná pěstí od hooligans, ze které se stále nemůžu vzpamatovat. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Přesně tak to dopadá, když to mírumilovný a obětavý Frodo Pytlík vezme přes Mordor velkou oklikou a dostane se mezi partu fotbalových nadšenců a chuligánů, kteří z něj rázem udělají drsného násilníka:) Myslím, že kdyby vzal celou tuhle partu drsných hošanů s sebou, tak i samotný temný pán Sauron by vzal nohy na ramena a jeho "oko" by se raději začalo upírat jiným směrem:) Elijaha mám ráda, ale stále si nejsem jista jeho hereckými schopnostmi. Stačí pohled do těch jeho krásných, velkých, modrých očí a já nevím, jestli vlastně umí hrát, nebo je to všechno jen "behind blue eyes.":) Každopádně tato role mu sedla a excelentně mu "přihrávali" jeho noví londýnští kámoši. Z těch nejvíce vynikal leader gangu, Charlie Hunnam, ten je prostě borec:) Také mě zaujal Leo Gregory a můj oblíbený Marc Warren, o němž jsem však očekávala, že by se parádně hodil do role nějakého toho výtržníka. Tím v podstatě i byl, ale již neaktivním a usedlým:) Kromě všech těch zápasů, jak fotbalových, tak těch mezi konkurenční bandou, jsou Hooligans také především o přátelství a soudržnosti. V jedné ze závěrečných scén, kdy to Pete schytá, jsem měla na krajíčku. Nakonec, i Elijahovi bylo dopřáno zadostiučinění, když si počkal na svého "kámoše" z koleje, Van Holdena:) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)
  • Ve filmu bojují Green Street Elite (West Ham) s "firmami" ostatních klubů, a to Yid Army (Tottenham Hotspur), Zulu (Birmingham City), Red Army (Manchester United) a Bushwackers (Millwall). (Sufferer)
  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)

Reklama

Reklama