Reklama

Reklama

Podfukáři

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2004–2012), 47 h 44 min (Minutáž: 57–60 min)

Hrají:

Robert Glenister, Robert Vaughn, Adrian Lester, Marc Warren, Jaime Murray, Matt Di Angelo, Kelly Adams, Ashley Walters, Rob Jarvis, Stephen Campbell Moore (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Je to vydarená partia. Už si o tom šušká celé podsvetie. Mickey Stone, podvodník extra triedy, je konečne na slobode. A samozrejme, nevie sa dočkať toho, ako niečo opäť rozbehne. Jeho tím je však nutné opäť sformovať. Pred tým, ako sa Mickey rozhodne odísť do dôchodku, sa musí dôstojne rozlúčiť. Už majú vytipovanú aj obeť a práve vo chvíli, keď je búda takmer ušitá, klope na dvere Danny Blue. Dannymu príliš neveria, pretože iba začína. Nikto však nečakal, že sa uvedie tak dobrým spôsobom. Aj keď biznisman dovtedy možno nebol celkom presvedčený o tom, že robí správne, po Dannyho výstupe o tom nemá najmenšie pochybnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY, KTERÉ SE MI PODAŘILO ZACHYTIT: "Neplníš bobříka podfuku!" // "Copak padělám? Klonuju." // "Víš, kdo to byl Ikarus? Aby ses nespalil!" "Týpci jako já se nespálí, ale opálí." // "Počkat!" "Na co? Až zahaleká Testkně hučí Niagara a až si načůrá do dlaní?" // "Hrajeme karty, nebo flirtujeme?" "Já jsem pro obojí." // "Pamtujte si, že neexistují problémy. Existují příležitosti, jak je řešit." // "Chceš hrát?" "Ne. Já chci vyhrát." // "Nejsi hloupý, tak mysli!" "Nedal jste mi příliš na vybranou." "Ne, nedal jsem ti vůbec na vybranou." // "Věř mi Danny, že by ti vězeňský mundúr moc neslušel." "Mě sluší všechno." // "Femina, to je tvoje slabina." ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi svieži a originálny seriál. Kto sa nerád pozerá na to, ako druhých ľudí šikovne oblafnú a oberú o peniaze??:-) Sú tu geniálne postavy (aj keď asi by som bola radšej keby ich nemenili), originálne zvraty (po pár dieloch už som však vždy automaticky predpokladala nejaký podraz na diváka, čiže som nebola až taká prekvapená), parádne zápletky a dialógy. Pri tomto seriáli som si dokonca začala zvykať aj na ten "divný" britský prízvuk. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších seriálů poslední doby, i když poslední je v tomto případě nadnesené, když už se seriál vysílá několik let. Každopádně mez všemi těmi doktorskými dramaty, hloupými scifárnami a nevtipnými sitcomy rozhodně vyniká. Jako v každém dlouho běžícím seriálu i zde platí pravidlo, že jednou jsi dole a jednou nahoře. U tohoto seriálu znamená dole série kde se nenachází Mickey a parta se přesunula do Ameriky (myslím, že to byla třetí série), ale potom jsou série které to vykatapultují do výšin naprosté originality. Pravdu říct, většina podfuků má rozhodně podobný námět a v 8. sérii si už budete říkat, že se ty podfuky vlastně nijak neliší, ale potom jsou díly, které vás naprosto odrovnají. Je to dáno hlavně stopáží a počtem dílů na sérii, kdy autorům málokdy dojdou nápady a dokáží diváka překvapit. Z mé strany doporučuji a poslední hvězdu si nechám pro další případné série. Mimochodem jedna věc mě v seriálu neskutečně vytáčí. V jednom díle okradou nějakého borce o dva miliony liber a v dalším díle si musí vydělat pár tisícovek drobnými krádežemi na ulici, aby mohli provést další podfuk. Přesto, že jsou asi hodně rozhazovační tak tohle mě většinou dokonale nasere. Když nad tím tak uvažuji tak ještě jedna věc mi vadí a to neustálé moralizování a podfukářské životní "pravdy". To je u seriálů s námětem překrouceného Robina Hooda, kdy zlým a chamtivým berou a sobě na účet dávají, nedává žádný smysl. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Jako pro fanouška britských seriálů a tématiky podfuků je pro mě tenhle seriál jako dělaný. Seriál je natočený s lehkostí a stylem a každá epizoda stojí za to, i když mě se nejvíc líbí ty, kde ani divák do poslední chvíle netuší jakýže to podfuk si tahle partička připravila. Parta podfukářů je výborně vyladěná, každá postava je jiná a má v seriálu i při přípravě podfuku svoje místo a jako celek působí tahle pětice výborně, takže ani nemůžu říct, která postava je moje oblíbená. Originální seriál, který je po všech těch kriminálkách, komediálních seriálech a rodinných dramatech velmi příjemné osvěžení seriálové tvorby. 90% ()

reich 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších britských seriálů... Absolutní TOP seriál, který je ojedinělý a výborně obsazený. Kromě toho, že zde hraje můj oblíbený herec Robert Vaugh v podání Alberta Strollera, tak jsou zde nádherné ženy Jaime Murray (Stacie) a Kelly Adams (Emma) a celou partu podfukářů doplňuje hlavní mozek, šéf bandy pašák Mickey, kterého u nás hraje méně známý Adrian Lester a Ash (Robert Glenister).  Ti všichni se snaží najít hejla a oškubat ho, někdy celou partu žene motor nenávisti k hanebným podnikatelům, politikům nebo soudcům. 100% a je právem v žebříčku nejlepších a nejoblíbenějších seriálů. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (22)

  • Ve 2. epizodě 7. řady použijí podfukáři trik nazvaný "Doomsday". Stejně zní originální název snímku Soudný den (2008), ve kterém jednu z rolí ztvárnil Adrian Lester, představitel Mickeyho. (klida)
  • V epizodě hraje kurátorku muzea Lolita Chakrabarti. Je to skutečná manželka Adriana Lestera (Mickey). (.Astrid.)
  • Blue House Hotel z prvního dílu není ve skutečnosti v Londýně, ale v Istanbulu v Turecku. (Had6)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama