Reklama

Reklama

Recenze (6)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tak snad je to ono :) jeden z mých nejdrsnějších zážitků, který nám naservírovala Nova ve svém tehdejším slibném prvním roce. Jenom si nejsem jistá na kolik to mohlo vydat pokračování - vzhledem ke stopáži na IMDb. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Česky: Dítě vlků Třídílné televizní zpracování románu francouzské spisovatelky Régine Deforges, které u nás vyšlo pod názvem Vzpoura jeptišek. Odehrává se v temných časech ranného středověku, kdy křesťanství jen pomalu proniká do francouzských hvozdů plných vlků. Po jednom takovém vlčím útoku zůstane naživu jen malá Vanda spolu se svým maličkým kamarádem. Jsou nalezeni a předáni klášteru, jehož abatyší a zakladatelkou je královna Radegunda, která se zde skrývá před svým manželem... Pokud mě paměť nešálí, jednotlivé epizody se jmenovaly Vanda, Vlčí kůže a Vzpoura jeptišek. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na merovejskou éru francké říše. Autorka předlohy se evidentně v mnohém inspirovala Kronikou Franků, vlčí motiv dodává příběhu na tajemnosti a napětí. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...NÁJDEŠ TEN KLÁŠTOR, ALEBO NÁS VEDIEŠ DO PEKLA?" ,,JEDNO AJ DRUHÉ." __ Žasnem nad návratom jedného z mojich polozabudnutých diváckych zážitkov, ktorého sledovania delí vyše dvadsať ročná priepasť. ,,NinadeL" má pravdu, ,,Dieťa vlkov" ozaj kedysi vysielala TV Nova a osobne si spomínam, že to bolo niekedy v predvianočnom období. Za tie roky mi v hlave ostali iba čriepky spomienok z ktorých sa mi vybavoval život v kláštore, takmer hororové nočné scény s vlkmi a na Gala Romulfa som vďaka jeho barbarskému zjavu nikdy nezabudol. Takisto ,,Fingon" uvádza presné názvy jednotlivých častí. Po opätovnom vzhliadnutí musím oceniť dobre vystavané reálie stredovekého Francúzska na konci 6. storočia, hudbu, viaceré herecké výkony a celkovú snahu o autentickosť previazanú s viacerými mystickými prvkami, medzi ktoré možno radiť neustálu prítomnosť vlkov, náznaky zanikajúcich pohanských rituálov alebo slabšie využitého mystéria ,,vzpriameného kameňa". Výhrady znášam najmä voči strihu, ktorý usekne nejednu dôležitú scénu v jej zásadnom momente (napr. záverečný boj o kláštor) a dej preto miestami pôsobí nejednoznačne a menej pozorný divák v ňom začne tápať. Táto výčitka pôsobí o to naliehavejšie, keď vezmeme v úvahu 4,5 hodinovú dĺžku minisérie, kde bol istotne dostatočný priestor na zrozumiteľné a komplexné prerozprávanie pôvodnej 300 stranovej knižnej predlohy. A zaujímavou je ešte jedna vec; hoci sa miniséria už roky rokúce nevyskytla na našich TV obrazovkách, má na tunajšej ,,regionálnej databáze" podstatne viacej hodnotení než na celosvetovej IMDb (9. 10. 2019 - 20. hodnotení, 8.3 rating). (50. hodnotenie, 5. komentár k filmu) ()

Asenath 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo věrněji podle knihy, bylo by to ještě o něco lepší. Takhle konec působil dojmem ,,a žili šťastně až do smrti". Na druhou stranu se mi moc líbili hlavní představitelé, takhle nějak jsem si dokonce Vandu vždy představovala. Pár dalších výtek bych ještě měla, ale celkově je děj vykreslen dobře, film má své kvality a určitě by neškodilo, kdyby ho nějaká tv časem zařadila do vysílání. ()

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem se rozhodla, že moje dcera, jestli nějakou budu mít, se bude jmenovat Vanda... Dítě vlků jsem jako malá hltala, prozíravý děda filmy tehdy natočil na kazetu a já si to pořád chtěla pouštět! Ta atmosféra byla děsivá a příběh taky drsný. Jeden z nejoblíbenějších filmů (spíš trilogie) mého dětství! ()

Reklama

Reklama