Reklama

Reklama

Příslušník amerického námořnictva Antwone Fisher se kvůli své výbušné povaze a častému prchlivému chování ke svým kolegům i nadřízeným dostává do rukou zkušeného terapeuta Davenporta. Po řadě kárných opatření a trestů jinou možnost, kromě odchodu z armády, již nemá. Fisher netuší, že první krok do doktorovy ordinace znamená vedle cesty k "sebezkrocení" také připomenutí jeho bolestných vzpomínek. Z obyčejného případu se pro Davenporta postupně stává osobní záležitost. Krok za krokem oba postupně odkrývají poněkud složitou Fisherovu minulost... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle autobiografie kluka, který si to hned od narození nepěkně vyžral a obžaloba sociálního systému, který ho v tom nechal. Až setkání s otcovskou figurou psychiatra klukovi pomůže. Jsem ráda, že se mladík ze srabu vyhrabal a neskutečně statečně vše přežil, ale ve filmu je jeho příběh podaný předvídatelně, bez nápadu a bohužel i dost banálně. SHRNUTÍ: Když máte rádi předem nalinkovaná sociální dramata. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

No film od který sem nečekal nic a musím napsat že sem se sakra mílil.Naprosto špičkové drama o životě jednoho muže.Dokonce sem se přistihl v pár momentech , že mam slzy na krajíčku.Denzel Washnignzon je machr a to že zvolil do role Fishera právě Dereka Lukeho byla skvělá volba.Doporučuji tento film! ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slibné drama, které je natočené podle skutečného života (Antwon Fisher napsal knihu a zároveň se podílel na scénáři). A právě na tom film také ztrácí - příběh je až moc pomalý, neudrží si pozornost a opravdovost nedokáže dostatečně zaujmout. Všechno je až moc obyčejné, stačí se jen rozhlížet kolem sebe a narazíme na mnoho podobných situací a příběhů. Nemusíme kvůli tomu sledovat 2 hodinu zručné filmařské práce... ()

predators 

všechny recenze uživatele

"Zpověď" námořníka svému psychologovi o nelehkém dětství je dobrým základem pro citově silné drama, navíc dle skutečné události. Na hercích je vidět, že se opravdu snaží a chyběl jen kousek, abych měl díky jejich výkonům na krajíčku. K ještě vyšším procentům mi však něco chybělo a nebo bych to napsal jinak...Ale jde o životní příběh a ten si napsat nemůžeme! 70% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příběh Antwona Fishera - režijní debut Denzela Washingtona, na jedné straně uznávaného charismatického herce, na druhé straně ale - na herce - řemeslníka s přehnaně tvůrčími (rozuměj režijními) ambicemi, který se odvážil režírovat. A dál - film na jedné straně prvoplánově až prostoduše oslavující základní hodnoty amerického života (rodina atd.), na straně druhé však se skutečně zajímavým až dojemným příběhem, na jedné straně Pošta pro tebe navlečená ve vojenské uniformě, na straně druhé skutečně závažné téma pohlavního zneužívání dětí, na jedné straně snímek natočený podle skutečných událostí na základě knihy skutečného Antwona Fishera, na straně druhé stylizovaný mnohdy do scén s až nezdravě americkým patosem... A takhle by se dalo o Příběhu Antwona Fishera přemítat dlouho...a to je škoda... Podobné filmy: Annapolis, Ten nejlepší ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama