Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sběratel kostí se může označit buď jako kvalitní nebo jako naprosto otřesná kriminálka, záleží jen na tom, jaký divák příběh právě sleduje. Někoho může vytáčet, že film nedává absolutně žádnou možnost, jak uhodnout kdo je vrah, stopy a chování postav k němu totiž rozhodně nevedou, a tak se po čase podezřelými stanou jen postavy s jistou nesympatičností v chování, samozřejmě milně, ale tady se musím pozastavit a pochválit režiséra za vcelku slušný krok v samotném závěru nebudu se zde o něm nijak rozepisovat, neboť nechci spoilerovat. Jiný divák se zase zaměří na dramatičnost příběhu a bude se sjednocovat s hlavní hrdinkou a netrpělivě očekávat, s jakou nechutností šílený vrah vyrukuje, samozřejmě tento divák nebude film brát z toho detektivního hlediska, ale spíše jako obyčejný thriller, ve kterém se Amelia Donaghyová nechává "nutit" ochrnutým detektivem do věcí, které by jinak neudělala. Ovšem i tato rovina má chyby, aby se totiž stala nadprůměrnou, musela by obsahovat mnohem větší sondy do duší postav, což se ovšem nekoná, proto je sjednocení variantou, do které není nijak snadné se pustit. Z celkového hlediska snímek překvapuje zejména poněkud sterilním hereckým výkonem Denzela Washingtona, Angelina Jolie nijak nevystupuje ze svého standardu, nehraje velice slušně, ale na druhou stranu ani nijak špatně. O ostatních postavách - snad kromě perfektní ošetřovatelky - se snad ani nemá cenu zmiňovat, neboť jim v podstatě není věnován žádný větší prostor... ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju famózní krimi-thriller. Noyce brilantně zakomponoval spoustu atributů potřebných k mému vychutnání. Neskutečně temná mysteriózní atmosféra, hudba s nádechem zlověstnosti a beznaděje a skvostný noční New York. Celý film zdobí i špetka hlubokých scén (pozorování sokola během záchvatu, prohlížení Lincova postiženého těla, hlazení po ruce apod.). Angelina Jolie umí hrát, když se jí chce a tady se jí chtělo hodně. Nevšední, inteligentní tajemné krimi, které má něco do sebe. 80% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda thrillery a mám ráda Denzela Washingtona, takže z mé strany se žádné zklamání konat snad ani nemohlo. Po celý film jsem se dobře bavila, zůstávala v příjemném napětí. Knihu jsem zatím nečetla, nemám tedy srovnání s předlohou a možná je to dobře. Kvalitu "Seven" film sice nemá - v tomto směru chybí hloubka, atmosféra (respektive ne tak dokonalá atmosféra), pořádná pointa... a škodí i hollywoodský konec, ale nemůžu si pomoct: mně se "Sběratel kostí" líbil. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, kterými ovládá počítače ve svém pokoji. Ví, že nemá šanci na vyléčení a chce spáchat sebevraždu, obrátí se však na něj detektiv Sellitto s prosbou o pomoc. Z fotodokumentace pořízené u nalezeného mužského těla vyplývá, že vrah na místě záměrně odložil několik věcí, a policie neví, co to znamená. Lincoln si přeje aby s ním na případu spolupracovala mladá policistka Amélie. Pochopitelně je to i trochu trapné....Washington všechno ví a všude byl a je chytrý, jak rádio, a ani jednou se nesplete. Snímek má řadu zvratů a finále je poměrně napínavé, ale ta Washigtonova neomylnost mě pomalu přestávala bavit. 60% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)
  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama