Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nechutně rasistický film, kde ty dobré, kladné, inteligentní a humorem obdařené postavy hrají černoši a hispánci, a záporáky, hlupáky a neschopná ucha hrají běloši. Bělošské nevycválané policejní ucho vzhlíží k černošské legendě metodologie policejních výzkumů (jednu (z mnoha) černochových knih četl běloch dokonce dvanáctkrát!). Nahnědlá mladá policajtka s velkým talentem je od počátku do konce hlavní a úspěšnou hnací silou vyšetřování, oproti neschopnému bělošskému nadřízenému, který ji neustále ponižuje, protože na víc nemá - jako polda je totálně nemožný. A jak na začátku zjistíme, vrah má modré oči - černoch to tedy asi nebude, spíš tedy... běloch! Když se k tomu přidá nákyp amerického patosu, kterým je celý film průběžně prokydán, je za všechno tohle nutno hvězdu ubrat. Koncepce vražd byla sice zajímavá, celkem mysteriózní, ani z rozuzlení jsem nebyl zklamaný, párkrát jsem se fakt i bál, ale místy se to táhlo, třeba při tom emocionálním rozboru Angelininy nevole uřezat zápěstí. Ale budiž, u krys se už zprofesionalizovala. Pohledy na NY z výšky jsem si taky užíval, byť to byla jen doplňková ilustrativní část filmu. Celkově dobrý thriller, bohužel nejvíc pokažený tím, co jsem zmínil v první části komentáře. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No docela fajn nápad, ale nedotažený. Vrah = nuda, proč to vždycky musí být nějaký hrdinovi blízký člověk, to teda nechápu. Taky to zavání otřepanými klišé typu - zemřel jí otec, zasloužil se o to, aby byl ve vězení ... Ale jinak docela zábavné, občas i napínavé, na čemž má docela velkou zásluhu Joliová a Washington. Mimochodem mám pocit, že tento film stojí u vzniku populárních CSI seriálů, nebo alespoň do širšího povědomí přinesl druh tohoto vyšetřování. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda thrillery a mám ráda Denzela Washingtona, takže z mé strany se žádné zklamání konat snad ani nemohlo. Po celý film jsem se dobře bavila, zůstávala v příjemném napětí. Knihu jsem zatím nečetla, nemám tedy srovnání s předlohou a možná je to dobře. Kvalitu "Seven" film sice nemá - v tomto směru chybí hloubka, atmosféra (respektive ne tak dokonalá atmosféra), pořádná pointa... a škodí i hollywoodský konec, ale nemůžu si pomoct: mně se "Sběratel kostí" líbil. 80% ()

numi 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný thriller. Člověk to skoukne a řekne si fajn, no a? Typická kostra příběhu o seriálovém vrahovi, nadprůměrná Angelina Jolie a podprůměrný Denzel Washington. I když on toho zase tolik zahrát nemohl, když se nemohl hýbat... ;o) Zvláštní nádech filmu dává Ed O'Neill v roli policisty, ve kterém - a nemůžu si pomoct - jsem celou dobu stále viděl předsedu spolku Nomadam, Ala Bundu... ;o) Ve vážné roli mi prostě neseděl. A to i přesto, že nehrál špatně. [květen 2005] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka,které určitě nesedí modré hodnocení.Když bych tento film měl porovnat například s detektivkou Sedm,tak byl horší,ale o tolik ne.Mělo to tu správně nasáklou detektivní atmosféru.Herci zde zahráli výborně,teda hlavně Denzel Washington a Angelina Jolie.Hlavní padouch a vrah byl skoro nepolapitelný,ale nakonec ho dostali.Konec mě velmi překvapil,byl velmi svižný a akční.Film měl i pár chyb,které bily do očí.Ale jinak se mi film docela líbil.Hodnocení:75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama