Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Volá ti policie !!" - "Nemám čas !!" - "Prý je to důležité.." - "Řekni jim, že jsem si šel zaběhat.." ;) Naprosto nevypočitatelný režisér, Australan, Phillip Noyce dle mého, a především dle předlohy Jeffreyho Deavera, stvořil výborný thriller, zdejším znaleckým výkřikům navzdory, s parádním hereckým obsazením, nádherná Angelina Jolie i Denzel Washington, který to měl o poznání těžší, ční nad všemi ostatními, byť třeba Ed O´Neill, tentokrát bez závazků, kterého bych si v podobné roli moc rád užil znovu, aspoň ještě jednou naposled, opravdu příjemně překvapil.. Největší slabinu snímku lze hledat v tom finálním rozuzlení a lá deus ex machina, které by mohlo naznačovat nějaké hádky ve střižně..;) Navíc ani Leland Orser jako Richard Thompson, který si mimochodem zahrál i v té vzpomínané Sedmičce, nesahá Kevinu Spaceymu ani po kotníky..;) Nicméně, nemyslím si však, že by bylo skutečně nezbytné snímek s Fincherovým naprosto bezchybným Seven srovnávat, protože v podobném duelu by těžko uspěl i kterýkoliv jiný žánrově podobný kousek.. [ Dabing 4/10 ] ()

Madison 

všechny recenze uživatele

70%. Chvíľami príjemne napínavý a mrazivý, chvíľami nechcene smiešny (koniec) a zábavný, čo o stupeň zráža jeho depresívnu atmosféru, nesúcu sa celým filmom. Rada sa vyžívam v mysli psychicky nevyrovnaných vrahov, a preto mi tieto psychologické thrilery vždy urobia radosť - aj keď, mainstreamy 90. rokov - Mlčanie jahniat a Sedem už v tomto žánri nikdy nič neprekoná. Obzvlášť musím podotknúť, že zatiaľ čo v Sedem bol hlavný záporák (Kevin Spacey) charizmatickou, dokonale premyslenou a prehnitou postavou, ktorá nad svojimi protivníkmi nekompromisne zvíťazila, v Zberateľovi kostí vrah zďaleka nebol tak cynický, chytrý a inteligentný. Avšak, nenudila som sa, a preto nižšie s hodnotením nejdem. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nijak zvláštní detektivní příběh, ketrý má v sobě pár dobrých momentů. Na železniční trati je nalezeno tělo muže. Rozběhne se pátrání v čele s ochrnutým Denzelem Washingtonem a obyčejnou pochůskářkou Angelinou Jolie, která je ale velmi bystrá a má pochopení pro detaily, které jsou velmi důležitou součástí vyšetřování. Je to tak trochu na způsob Se7en, ale mnohem a mnohem slabší. Chybělo mi tam takové to šírší rozvedení jednotlivých pasáží. Tvůrci ale místo toho udělali Z Denzela chlápka, který vše vyřeší během pár minut a pak pošle zásahovku na určité místo. Ne že by to bylo úplně špatně, prece jenom to mělo spád, ale právě v takových to jednotlivostech vyzařoval zmíněný Se7en, a kde teď tento film najdeme? Nicméně to za skouknutí rozhodně stojí a místami jsou scény, při kterých jsem byl napjatý. Navíc herci byli příjemní a hlavně Angilina byla dost odvážná. Takový lepší 3 hvězdičky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Výborná detektivka,které určitě nesedí modré hodnocení.Když bych tento film měl porovnat například s detektivkou Sedm,tak byl horší,ale o tolik ne.Mělo to tu správně nasáklou detektivní atmosféru.Herci zde zahráli výborně,teda hlavně Denzel Washington a Angelina Jolie.Hlavní padouch a vrah byl skoro nepolapitelný,ale nakonec ho dostali.Konec mě velmi překvapil,byl velmi svižný a akční.Film měl i pár chyb,které bily do očí.Ale jinak se mi film docela líbil.Hodnocení:75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb s Denzelem Washingtonem v posteli. Solidní hereckou výzvu (thriller sehrát z postele) tenhle černošský filmový oblíbenec ustál se ctí, Angelina mu slušně sekundovala, dobře u toho vypadala a hlavně sbírala zkušenosti, a ostřílený Phillip Vysoká hra patriotů Noyce vybral pochmurné newyorské lokace, takže tahle detektivní rutina nakonec dosáhne víc než průměrných čísel. Mnohé kritické ohlasy tím pádem úplně nechápu, zlo a dobro spolu sice nebojuje face to face a o žádném postupném utahování smyčky to není, ale úplně bych to neodsuzoval. Ačkoliv se nedočkáme vyloženě akčních momentů, svou dynamiku i dramatičnost to ve výsledku má. Ale teď si dejme mistrovských Sedm smrtelných hříchů. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Paulie Sellitto (Ed O'Neill) nosí hodinky značky TAG Heuer Kirium Quartz a Richard Thompson (Leland Orser) nosí Casio DB-34. (dyfur)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama