Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V případě Sběratele kostí bylo mé zklamání přímo úměrné očekávání, které ve mně vzbuzovalo herecké obsazení a předloha. Zcela objektivně by se hodily spíš 2 hvězdičky, ale film mi v kině opravdu nesedl. Nebyl dost špatný na to, aby se dal považovat za parodii, ale nebyl ani dostatečně dobrý, aby zaujal a uspokojil. Můj oblíbený Denzel Washington podal hodně matný výkon, jeden z nejslabších ve své kariéře, a scénář byl jen slaboučkým odvarem literární předlohy. Snímek mi vzdáleně připomínal parodii na novodobého Sherlocka Holmese. Kdybych ho viděl podruhé, snad bych šel s hodnocením mírně nahoru, ale takhle celkové hodnocení zůstává na úrovni 25 %. Název vzbuzuje asociaci se Sběratelem polibků, ale nemůžu si pomoct, ten hraje úplně jinou ligu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju famózní krimi-thriller. Noyce brilantně zakomponoval spoustu atributů potřebných k mému vychutnání. Neskutečně temná mysteriózní atmosféra, hudba s nádechem zlověstnosti a beznaděje a skvostný noční New York. Celý film zdobí i špetka hlubokých scén (pozorování sokola během záchvatu, prohlížení Lincova postiženého těla, hlazení po ruce apod.). Angelina Jolie umí hrát, když se jí chce a tady se jí chtělo hodně. Nevšední, inteligentní tajemné krimi, které má něco do sebe. 80% ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se tento film líbí. Kam se hrabe atmosféro na "Sedm", ale herci se snaží a až na pitomoučký konec mě tento film baví. I když, po dalších opakováních mi více vadí naivita některých scén a to, jak detektivové konají/nekonají...a Al Bunda pro mě prostě nebude respekt budící detektiv :-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ach jo, další převedení knihy do filmu, které nemá šanci dosáhnout kvalit svojí předlohy.....Bohužel vám nemůžu říct, kdo byl vrahem v knize, jen můžu říct, že zápletka románu Jefferyho Deavera byla tak nějak "logičtější" - vrah chtěl motivovat hlavního hrdinu, který ve svém stavu ztratil veškerou chuť a sílu do života. I výkon mladé Angeliny stojí za vidění - alespoň herecky. Ode mě 60%. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kdybych se stal hercem a ne vymývačem kladenských veřejných záchodků (to byl vtip, na Kladně chodíme do křoví), určitě by pro mě byla Denzelova postava rolí snů. Proválet se celou dobu pod duchnou a předstírat nemohoucnost, klidně zahraju jak z partesu ve všech dílech Mladých a neklidných jediného starého a klidného, jen by mě museli v každém pětistém díle otočit na pravý bok. Proto je veliká škoda, že Denzel působil v tomhle filmu zádumčivě, protože vzhledem ke snaze o přesvědčivý výron nemohl sáhnout Andělíně na pysky, ale já mu nevěřil ani jediný zlomený obratel. Naopak potěšilo, že se občas zastavil Al Bunda, i když Denzel nové lodičky nijak nutně nepotřeboval. Jinak je to celkem vkusná a vynalézavá krimoška, kde snad jen toho sadistického psychopata měl hrát někdo úplně jiný, démoničtější, vyšinutější, aby vrah nepůsobil tak komicky. Například Leslie Nielsen. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. srpna 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu v Kanadě. (BMW12)

Reklama

Reklama