Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) SBĚRATEL KOSTÍ je pro mě lepším filmovým počinem, než jsem si myslel. Ne, že bych předvídal nějakou slabotu, přesto byly jisté aspekty filmu prvotřídní. Myslím tím konkrétní scény a hutná atmosféra, která si udržela tempo od začátku až do konce. Nesouhlasím s některými názory, že zde atmosféra a celková svižnost snímku byla až v druhé polovině. Úvod máme zajímavý a zaměřující se na nepříjemnou nehodu hlavní postavy Lincolna. Poté se dějství přesune na první vyšetřování systematického a záhadného, sériového únosce a vraha, kde poznáme roli obyčejné pochůzkářky Amelie. Takže úvod k tomuto výtečnému filmu byl víc než slušný. Hlavní herecké duo těchto mnou zmíněných postav, které sehráli Denzel Washington a Angelina Jolie bylo úžasné. Denzelova postava byla krásně napsaná – jeho profesionalitu v hledání stop jsem mu sežral i s navijákem. Jolie jako nezkušená, ale nadějná policistka, v kterou Denzel věřil, byla rovněž dobrá a hlavně přirozená – na nic si nehrála. Dokonce má tento filmový skvost i nějakou tu hloubku k zamyšlení. Chemie mezi ústřední dvojicí byla opravdu velká. Jsem spokojen i s ostatními vedlejšími rolemi – snad se všemi. Dobře je na tom i filmový soundtrack, který se samozřejmě dá nejlépe poslouchat ve filmu než samostatně, ale i tak super. Vytknout se tomu dá opravdu minimum. Možná některé trochu přehnané scény, kdy Denzel přijde opravdu na vše, ale i to má své logické opodstatnění. Spíš mi přišel trochu nedopracovaný závěr, který rozhodně má hlavu a patu a k tomu všemu je i poměrně dost napínavý. Jen bych ho více rozvedl a vylepšil. Bylo to takové moc urychlené. Ale zase jak říkám, bylo to napínavé a docela i drsné, kdy jsem se o Denzela fakt bál. Tempo to má neuvěřitelně velké. Rád bych klidně přidal aspoň 20 minut navíc a k tomu vypilovanější závěr a hned by to byla větší bomba a dal bych 5/5*. Ale i tak jsem nad míru spokojen. Dle CSFD apod je to o dost lepší než jsem očekával. Film, který se dá vidět víckrát. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sběratel kostí se může označit buď jako kvalitní nebo jako naprosto otřesná kriminálka, záleží jen na tom, jaký divák příběh právě sleduje. Někoho může vytáčet, že film nedává absolutně žádnou možnost, jak uhodnout kdo je vrah, stopy a chování postav k němu totiž rozhodně nevedou, a tak se po čase podezřelými stanou jen postavy s jistou nesympatičností v chování, samozřejmě milně, ale tady se musím pozastavit a pochválit režiséra za vcelku slušný krok v samotném závěru nebudu se zde o něm nijak rozepisovat, neboť nechci spoilerovat. Jiný divák se zase zaměří na dramatičnost příběhu a bude se sjednocovat s hlavní hrdinkou a netrpělivě očekávat, s jakou nechutností šílený vrah vyrukuje, samozřejmě tento divák nebude film brát z toho detektivního hlediska, ale spíše jako obyčejný thriller, ve kterém se Amelia Donaghyová nechává "nutit" ochrnutým detektivem do věcí, které by jinak neudělala. Ovšem i tato rovina má chyby, aby se totiž stala nadprůměrnou, musela by obsahovat mnohem větší sondy do duší postav, což se ovšem nekoná, proto je sjednocení variantou, do které není nijak snadné se pustit. Z celkového hlediska snímek překvapuje zejména poněkud sterilním hereckým výkonem Denzela Washingtona, Angelina Jolie nijak nevystupuje ze svého standardu, nehraje velice slušně, ale na druhou stranu ani nijak špatně. O ostatních postavách - snad kromě perfektní ošetřovatelky - se snad ani nemá cenu zmiňovat, neboť jim v podstatě není věnován žádný větší prostor... ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív jsem myslel, že to bude, vole, o nějakým čoklovi, víš jak, ne? Hačiko, sběratel kostí, víš jak, ne? Von tam místo toho řeší případy nějakej černoch rovnou z postele, víš jak? Místo psa tam byla akorát kočka, víš jak, ne? Andželína, víš jak? A voni tam jako spolu řeší toho vraha, ty vole, víš jak, ne? Prostě bys řekl, vole, že, vole, je to píčovina, vole, víš jak? Ale, rozumíš, vona je fakt kost. Jsem jen čekal, kdy ji, vole, někdo sebere, chápeš, ne?" zaslechl jsem a potřásal hlavou nad kontraextensivní narací takové tautologie a nunkupaci podléhající predikci řečených finesí a odešel na luka definovat hledání chroustova ztraceného času. Objevil jsem studánku, vypil vědro vody, krátce se pohladil v rozkroku a spočinul s hlavou odkrytou na elegantním mechu a vzdychl: "Jo, jo, ženský a chlast, to je moje!" ()

k212 

všechny recenze uživatele

No docela fajn nápad, ale nedotažený. Vrah = nuda, proč to vždycky musí být nějaký hrdinovi blízký člověk, to teda nechápu. Taky to zavání otřepanými klišé typu - zemřel jí otec, zasloužil se o to, aby byl ve vězení ... Ale jinak docela zábavné, občas i napínavé, na čemž má docela velkou zásluhu Joliová a Washington. Mimochodem mám pocit, že tento film stojí u vzniku populárních CSI seriálů, nebo alespoň do širšího povědomí přinesl druh tohoto vyšetřování. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozporuplný film. Na jednu stranu tu máme hodně sympatické postavy, ovšem samotná krimi zápletka není vystavěna úplně nejpoutavěji a film se příliš táhne na to, aby dokázal plně zaujmout. Vrah je navíc prakticky neodhadnutelný a divák během vyšetřování nemá šanci tvořit si teorie dopředu, což je škoda. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama