Reklama

Reklama

Skupina maskovaných zločinců obsadí banku a drží v ní rukojmí. Jejich velitel Lorenz je ochoten jednat pouze s detektivem Quentinem Connersem. Ten však byl nedávno suspendován po nevydařené akci. Je však vrácen do služby a spolu s mladým kolegou, detektivem Dekkerem se vrhá do akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (216)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dramatická, pěkná a děj podtrhující hudba Trevora Jonese nás uchvátí již při úvodním přepadení banky v podání Lorenza ( Wesley Snipes ) z jehož úst uslyšíme větu směřující k zákazníkům, kteří jsou v bance.....Měli jste jík k bankomatu. Lorenzo se zmocní asi 40 rukojmí a chce jen jednu věc, povolat suspendovaného komisaře Connera ( Jason Statham ). No, a pak začne ten správný CHAOS. Knihu Teorie chaosu napsal James Gleick a Lorenzo z ní vybral pár citátů : ....nic není tak, jak se zdá, ale je to i opačně... i chaos má svůj řád - http://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_chaosu Zajímavé akční drama se spoustou chaosu, kde jsou nám servírovány stále nové skutečnosti, a se zajímavým koncem i spoustou dobrých herců. Ve filmu zazní songy You are the one, Bellisimo a Chaos. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Už když jsem viděl jméno Wesley Snipes, tak jsem si říkal, že to bude převážně jen o ,,bitkách". A světe div se - nebylo. Chaos se docela povedl, ale v průběhu filmu jsem si říkal jestli tvůrci neodhalili karty moc brzo. Pak se blížil konec a nastal přijatelný zvrat v dějové linii, který mě překvapil. Nebylo to sice nic světoborného, ale aspoň, že něco. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Opět se v jedné bance rozezní poplašné zařízení, a policie má největší poplach. Jenže šéf lupičů, Lorenzo (Wesley Snipes) si přeje hovořit jen s jediným, detektivem Quentinem Connersem (Jason Statham). Ten je ale v současné době na nucené dovolené (po předchozí zpackané akci), a tak je narychlo zavolán zpět a k ruce mu je mladý ambiciózní detektiv Shane Dekker (Ryan Phillippe). Jenže oba brzy začínají tušit, že za vloupáním je něco víc ... Herecké obsazení mne dokázalo nalákat, i když z hodnocení ostatních je zřejmé, že to nikterak žhavé nebylo - a je tomu tak. Film perfektně dělá čest svému jménu - od začátku do konce je pěkně chaotický, a lesk hereckých hvězd je tak zastíněn nesmyslností celého příběhu. Ach jo... ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení, které toho moc nevytěžilo.. Jako Stathamovka ničím výjimečná, upadne spíše v zapomnění. Wesley Snipes v jednom z posledních filmů na který se dalo dívat, než si šel pobručet. Nestárnoucí Ryan Phillippe to držel nad hladinou asi nejvíce. Po pár týdnech matně vzpomínáte co vypíchnout z děje. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 97% všech filmů s Jasonem. (Můj top herec) Chaos jsem dlouho odkládal, vlastně jsem ho odložil až na úplný konec. Musím říct, že je to asi nejslabší film, kde hraje Jason, ale i tak to má koule, sice né moc velké :D, ale má. Už jsem se bál, že to skončí tak jak bych si nepřál, ale nakonec sem se dočkal překvapení. Na film bych se ani nedíval,kdyby tu nehrál Jason, takže 3* za Jasona a 1* za ten zbytek. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Dekker (Ryan Phillippe) projede skleněnou výlohou obchodu, je možné si všimnout, že se sklo vysype ještě dřív, než dojde ke kontaktu motocyklu se sklem. (Conspi)
  • V scéne, keď Shane (Ryan Phillippe) naháňa na motorke podozrivého na červeno bielom Forde pick up, tak si môžeme všimnúť, že čelné sklo auta je v jednom zábere rozstrieľané a v ďalšom celé. (ČSFD)
  • Je možné zaznamenat, že prostředí, kterým Dekker (Ryan Phillippe) během pronásledování na motocyklu projíždí, se nemění. Stejnou ulicí projede rovnou čtyřikrát, dokonce vždy stejným směrem. (Conspi)

Reklama

Reklama