Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Austrálie Death Warmed Up (více)
Austrálie / Nový Zéland, 1984, 78 min (Alternativní 82 min)

Obsahy(1)

Nesnesitelné utrpení nešťastných lidských bytostí, změněných zvrácenými pokusy lékařské mafie v nelidské zrůdy, vrcholí vzpourou proti trýznitelům i proti celému světu. (Cinema)

Recenze (6)

Teardown 

všechny recenze uživatele

Už jen ten úchvatný obal, z kterého lze vycítit krásnou atmosféru hororových šlágrů osmdesátých let, mě donutil film sehnat. I když tu máme provařené schéma o šíleném doktůrkovi s mírnou zálibou v lobotomii, nemám moc co vytknout. Je to svižné, zábavné a místy i překvapivé s určitou dávkou vynalézavosti. Martial Arts vložky na úrovni parodie sice sráží vážnost na kolena a nutné klišé, které by vystačilo minimálně ještě na jeden horor jakbysmet, ale co? Účinek to dozajista splnilo. A teď koukám, že David Blyth má ještě prsty v The Horror Show. Nebudu otálet a jdu na to, protože to vypadá opět tuze moc lákavě. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To teda byla trapárna. Dalo mi to pořádnou fušku abych se na to vůbec dokoukal. Nejradši bych tomu s chutí napařil odpad, ale s velkým sebezapřením dávám 1 hvězdu. A to za pár vydařenejch krvavějších scén a za obal. Nic víc na tomhle braku nemůžu pozitivně hodnotit. Bez napětí, invence ve scénáři a hlavně s extra topornejma hercema. To teda byla banda idiotů v čele s Michaelem Hurtem. Bacha na to. Lákavej obal, ale obsah stojí za hovno. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Australsko-novozélandský snímek „Horší než smrt“ je skvělé béčko, které si rozhodně zaslouží pozornost. Ani po letech to moc nezestárlo, především vizuální stránka filmu je velmi povedená, nebere si servítky, je taková špinavá, skoro jako kdyby se jednalo o postapokalyptický film. Skvěle jsem se u něj bavil a osobně doufám, že nebude zapomenut a lidé si ho budou připomínat. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Horší než smrť je nefalšované osemdesiatkové hororové béčko, nejde však o úplne tuctový film a objaví sa tu aj niekoľko menších bizarností. Tematicky má Death Warmed Up snáď najbližšie k Ostrovu Dr. Moreaua (tajomný ostrov, šialený vedec, nehumánne experimenty vykonávané na ľuďoch, prejavy mutácie atď.), vyskytnú sa tu však aj určité náznaky zombie hororu či v 80. rokoch tak populárne akčné vložky. Ústrednú postavu stvárňuje Michael Hurst, známy najmä ako verný druh Kevina Sorba Iolaus zo seriálového Herkulesa. Príbeh začína v časoch, keď bol hlavný hrdina ešte malý chlapec, prežívajúci strašnú traumu a túto detskú rolu hrá kupodivu tiež v tej dobe 27-ročný, priblblo sa šklebiaci Hurst, navlečený do detských kraťasov, čo je bezosporu dosť komický úkaz... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý béčko z půli osmdesátých let, je tu vše co jsem hledal neherečtí herci, béčkovej scénář plný klišé, pěkné scény a hlavně nenudí to. Sice si mohly tvůrci pár scén odpustit. Atmosféra filmu houstne, i když tenhle film není moc o atmosféře. Spíše jako o udržení diváka, herci i když hrát neumí tak byly dostatečně sympatičtí abych jim fandil, herec co hrál posluhovače byl dobrej řízek. Jen škoda že některé scény a hlavně konec nebyl dotažen uplně do konce. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama