Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velmi detailní dokument o době a okolnostech doprovázejících atentát na prezidenta J.F. Kennedyho.  Z více než dvou a půl miliónů metrů zpravodajských záznamů, amatérských videí, magnetofonových záznamů a dalších materiálů předkládá David L. Wolper neuvěřitelně detailní zprávu o době a okolnostech doprovázejících atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho. Toto filmové svědectví o vraždě slavného prezidenta v listopadu roku 1963 a jejích bezprostředních následcích se stal měřítkem, se kterým jsou dosud porovnávány všechny pozdější dokumenty o této tragické události dějin USA. Ve výjimečně uceleném a autentickém audiovizuálním svědectví jsou zahrnuty například i záběry smrti podezřelého Lee Harveyho Oswalda z rukou majitele nočního klubu Jacka Rubyho. Snímek Čtyři dny v listopadu však nevynechá ani otázky kolem různých konspiračních teorií a na archivních záběrech se objeví i řada známých osobností historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to jen z důvodu nadcházejícího snímku Parkland, který už ovšem pracuje i se slavným Zapruderovým záznamem. Tento dokument je zbytečně nataženou kompozicí autentických záběrů s komentáři, z nichž zdaleka ne všechny jsou přesné. Není divu, tato událost je stále obestřena spoustou otázek, takže je jasné, že v roce 1964, tedy rok po atentátu, nemohlo vzniknout nic kvalitnějšího. Dnes už je k dispozici různý matroš. V závěrečné fázi dokumentu, kdy je zachycen Kennedyho pohřeb, už jsem celkem umíral. Za mě 49%, pro laiky 60%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na 64 rok absolútne očakávaná forma "duchu", v ktorej sa samotný dokument nesie. Vtedy ľudia možno tušili, no nemali po tak krátkom časovom intervale odvahu myšlienkovo vzdorovať. Samotné spracovanie je fakt výborné, no sledovanie tohto dokumentu odporúčam čisto zo zvedavosti, aby mal divák ako takú predstavu, ako sa samotná udalosť vnímala verejnosťou. Od príprav návštevy Dallasu, cez atentát Kennedyho, vraždu Oswalda, až po pohrebný ceremoniál či kondolencie pohlavárov z celého sveta. Poslednou, veľmi podstatnou vecou, ktorú divák musí vedieť je - tento dokument nerieši žiadnu z teórií atentátu. Len chronologicky, autenticky popisuje udalosti. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Spousta informací, ale pravdy v tom moc není. Je zvláští sledovat tuto historii, jenže to už všechno víme. Dokumentaristé nám nedají šanci vidět něco zvláštního, co ještě nikdo nikdy neodhalil. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Poté co původní seriál Star Trek vyslal členy posádky Enterprise přímo do skladní budovy, odkud střílel Oswald, tento dokument nemá, co by nového k tomu dodal, ba dokonce nenabízí ani ty startrekovské informace. Dokument je tedy dobrý jen pro ty, kdo se setkává s tématem atentátu na prezidenta Kennedyho poprvé v životě. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama