Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka nejen o čertech... I malé dítě dobře ví, že do pekla se člověk dostane za svoje nepěkné skutky. Obzvláště mají pekelníci spadeno na lidi zlé, závistivé, vydřiduchy, lakomce a také na ty lenošivé. Každý si ovšem myslí, že to platí pro všechny ostatní, on že vlastně tak úplně špatný není a hlavně, že má spoustu času na polepšení. Samozřejmě, že chuť k polepšení je první krůček správným směrem, jenomže Vašek (M. Sobotka) ani tu chuť nemá. Lenošivá povaha mu totiž vyhovuje. Jak by také ne, když rodiče, ba ani jeho milá Andulka (A. Elsnerová), se nezmůžou na nic jiného, nežli na nějaké to naříkání a vzdychání a doufání, že snad jednou… Pomoc přijde skutečně z nečekané strany. Sám Belzebub, vrchní kníže všech čertů a čertic (M. Lasica), si vezme Vaška na rok do pekla na převychování. To se ví, že to není zadarmo, že je za tím pěkná čertovina. (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvná až naivní čertovská pohádka. Lasica s vatovými rohy je na Lucifera moc jemný, ale pořád v porovnání s jinými čerty, tak to ještě jde. Ti vypadají jakoby při natáčení hulili trávu, obzvláště Miroslav Vladyka. Televizní kulisy jsou tradičně hodně odfláknuté, a tak vše zachraňuje příběh, kdy se do pekla dostane lenoch, který jen celý život leží za pecí. Ale nakonec místo něho tam brzy skončí hodná, pracovitá děvčica, a tak nezbývá nic jiného, než ji dostat zpátky z pekla. [224. hodnocení, 11. komentář, 48%] ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli nám nebylo líp, než se to všechno tak podivně semlelo !!" Peklo i lidský svět plný pitvoření, takový porevoluční Taneček přes dvě pekla.. Nejvíc jednoho ovšem přes všechnu tu tvůrčí snahu irituje ten odpudivě zmatený fikční svět a halda zcela nevyužitých výtečných herců.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

I v dnešní době vizuálem stále ještě moderní pohádka, která docela vážně a zároveň s humorem ukazuje peklo, čerty a Lucipera. Na krátkém prostoru je podařeně vykreslen příběh lenocha, který se až v pekle naučí pracovat a zároveň dokáže z pekla vysvobodit svou milou. Není to vůbec špatné, na tu hrůzu novodobých pohádek je tato opravdu povedená. Hudba: Zdeněk Švarc ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Fakt mám pocit, že některé TV pohádky vznikly jen proto, že se všichni tvůrci zfetovali a bylo jim vlastně jedno, co točí. Hvězdičku dávám za vždy půvabnou Andreu Elsnerovou, ale jinak skutečně netuším, co tím básník chtěl říci. Vlastně jsme ani neviděli, jak se Vašek napravil, na druhou stranu z pracovité dívky se stala fiflena jak? Kouzlem? Ale pak tedy to jaksi neplatí, ne? Aby čert mohl někoho vzít do pekla, tak jako kouzlem z hodného člověka udělá zlého? Wtf? Hudba vykradená od Karla Svobody, ale zas je pod ní podepsán nejspíše příbuzný paní režisérky - asi malá domů z rozpočtu ČT. Vladimír Dlouhý! Jako fakt jen v malé, pitomé roli ukňučeného čerta? Vtipy jak z Kameňáku a šklebení jak z Princezny ze mlejna. Uff, tahle pohádka nelogická, nesmyslná, to je fakt peklo. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Peklo se často v pohádkách snaží chytračit a dostat do svých spárů někoho, kdo peklu nepatří. A vždycky to dopadne tak, že dotyčného (zpravidla s pokornou omluvou) vrací zpátky na zem. Na českém (díky Belzebubovi Lasicovi vlastně československém) pekle je sympatické to, že je sympatické. Jde vidět, že jsme národ, který už dávno poznal, že nějaký ten čert není to nejhorší, co můžeme v životě potkat. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama