Reklama

Reklama

Korporace

(neoficiální název)
Trailer

Třídílný cyklus The Corporation přichází právě včas, aby si posvítil na podivuhodnou historii, vnitřní mechanismy, kontroverzní dopady i možnou budoucnost velkých korporací. Na základě ohromujících případových studií a pravdivých výpovědí odhaluje skryté rozpory a vlivy v zákulisí korporátních i antikorporátních dramat. V rámci provokativní, avšak potřebné analýzy světového obchodu se ptá: jak dopadnou lidé, životní prostředí, demokracie a naše planeta jako taková, dáme-li nesmírnou moc instituci, která je ve své struktuře amorální, a jejíž hlavním cílem je vytvářet zisk akcionářů? Lze korporace z jejich patologické honby za ziskem za každou cenu nějak vyléčit? Nebo nezbývá než doufat, že se nám alespoň podaří omezit jejich vliv? (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Peniaze vládnu svetu a drvivá vačšina ľudí vlastne ani nevie, čo stojí za ich potravou a produktmi každodennej spotreby a ich životným štýlom. Nevedia to nie len preto, že je to pred nimi poctivo utajované, ale aj preto, že sami nevyhľadávajú informácie, ktoré by im objasnili tieto závažné aspekty ich vlastných životov. Takýto a podobné dokumenty by mal sledovať každý, kto žije konzumným životným štýlom, pretože všetko sa dá robiť lepšie a ohľaduplnejšie nie len k okoliu, ale aj ku sebe samému. Záleží len na vás, či budete prijímať bezmyšlienkovite to, čo vám korporácie vtĺkajú do hláv, alebo použijete mozog a zamyslíte sa, či žijete ohľaduplne a tak aby ste so sebou mohli byť naozaj spokojný. Z ďaleka nie všetko je tak, ako vám tvrdia tí, ktorí na vašom nezáujme a pohodlnosti bohatnú. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Huge and Massive. Tahle slova mě jako první napadají ucelováním si tohoto monstrózního dokumentu. Slušně zvládá měnit tempo (např. barvité vyprávění dvou novinářů Foxu vypadá skoro jako z Muže na laně), mluví srozumitelně i zároveň v dostatečně širokých souvislostech a hlavně sympaticky dává prostor širokému spektru názorů, ať už aktvistů, novinářů, ředitelů, filozofů či profesorů. Už jenom kratičký segment k dětskému marketingu říká více než celý pseudodokument Consuming Kids k této problematice. Nudil jsem se při té přepálené stopáži minimálně. 70 % ()

Reklama

Kubick 

všechny recenze uživatele

Na začátku toho všeho byla korporace, radši budu psát Korporace s velkým K. Film je vlastně věnován vzniku, historii a současnosti Korporace a všemu, co s ní souvisí. Ale spíše se zabývá její stinnou stránkou a to hezky od počátku. Na stříbrná plátna jsou tak uvedena fakta, o kterých sice víme, vnímáme je, ale už je tak trochu zapomínáme dát do širších souvislostí. A pokud si to včas neuvědomíme, nemusí to pro nás dobře dopadnout. Určitě je to zajímavý film, má morální i naučný charakter, ale 165 minut je i na mě trochu moc i když je pravda, že s některými myšlenkami jsem absolutně souhlasil. A hádejte, kdo se filmem mihnul? Správně - i M. Moore přidal svoji trošku do mlýna. ()

Callas 

všechny recenze uživatele

9/10 Kvalitní dokument diskutující hrozbu, kterou nadnárodní korporace představují pro naší budoucnost. Vyniká svojí odborností, informativností, ale i příjemně vstřebatelnou formou. Film se neuchyluje ke konspirativním teoriím a démonizaci instituce korporace, ale systematicky vysvětluje příčiny jejího chování a dopadu na společnost. K tématu promlouvá řada zvučných jmen, za všechny Milton Friedman a ilustrují závažnost ekonomických a ekologických dopadů ale také špatného právního zachycení korporací. Bezpochyby se tato problematika týká náš všech, takže vřele doporučuji tenhle dokument shlédnout a zvednout tak povědomí o tom jaký vliv na nás korporace mají, protože to je dle mého názoru zásadní krok v boji s tímto fenoménem. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto dokumente je desivé to, že za 10 rokov sa skoro nič nezmenilo a záverečné posolstvo, že s tým možno ľudia začnú niečo robiť sa rozbilo na propagande reklamy, propagande masmédií, lenivosti, stádovitosti a zavrhovaní rozumu pred ziskom. Film je veľmi komplexný, postupne popisuje problémy, príznaky, robí kompletný rozbor produktu kapitalizmu, ktorý považujem za rovnako obludný ako iné "izmy". Dokument nie je jednostranný, podáva široký rozbor veľmi rozumne s mnohými uznávanými osobnosťami, s kritizovanými kritikmi tohto systému i so zástupcami samotného problému. Škoda, že takýchto dokumentov nie je viac, že ľudia stále spia, rozhodne by ste toto mali vidieť. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímka The Corporation zozbierala mnoho ocenení, najmä za najlepší dokumentárny film. (Marek1991)

Reklama

Reklama