Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když začal Salvo Montalbano vyšetřovat smrt jistého Lapecory, majitele vývozní a dovozní společnosti, netušil, že to tentokrát pro něj nebude jen další obyčejné, rutinní pátrání. Jistě, Lapecora zemřel násilnou smrtí, je zapotřebí vystopovat a odhalit jeho vraha a Montalbano nepochybuje o tom, že se mu to podaří. Lapecora však není jedinou obětí tohoto případu. Za jednu z dalších musí Salvo chtě nechtě považovat i malého tuniského chlapce, s nímž jej toto vyšetřování svedlo dohromady. Chlapce, který má zasáhnout do jeho života víc, než by byl ochoten si připustit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se tady ještě hledali - herec se svou postavou, autoři s pojetím a tak. Sem tam je to příjemně vtipné, jindy dětinské, ten vztah jsem ani jednomu nevěřil včetně Francesca, ani s tím jídlem to zde není tolik rozehráno. Ale jinak ok, milý nadhled, jednotlivé střípky si musí divák sem tam spojovat sám a bez nápovědy, slušné lokace a Montalbanův kladný vztah k lidem, což je pro mne velkým plusem příběhu. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl celé (k dnešnímu dni 26 dílné série je dobrou sazenicí, ze které později vyrostou díly, které patří podle mého názoru k té absolutní špičce (konec druhé a skoro celá část třetí desítky). Na rozdíl od Tvaru vody (s poněkud překombinovanou zápletkou) zde má celá story logiku, ale taky některá hodně hluchá místa a především otravná a nepřirozená Lívie, která bude v pozdějších dílech kňourat nebo ječet jenom do telefonu to tady hodně srážejí. A perfektně nahozený motiv s manželkou, která vykonala práci za tajnou službu je zde sploštěn a v zásadě zcela nedostatečně rozvinut a využit. Ale, je to Montalbano a i v těch nejlepších dílech tohoto druhu se něco občas slabšího vyskytne. Kéž by takhle "slabá" díla vznikala u nás. Pravda, Camilleri je "pan" spisovatel, který navíc umí udělat scénář a ne scénárista bez fantazie i schopností alespoň "něco" ukázat, jako je tomu v 95% v českých luzích a hájích. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama