Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

castor 

všechny recenze uživatele

Tehdy trhalo kdejaký žebříček návštěvnosti, posbíralo řadu prestižních cen. Vepřové má asi většina z nás ráda, ovšem chraň ty, jež by na tohohle čuníka chtěli stáhnout ruku. Rodinný film se vším všudy. Tvůrce drsného Šíleného Maxe George Miller napsal a produkoval tuhle pohádku, která si získala mnohá srdce, a to i proto, že se trikoví experti skutečně činili. Celkově to má milou atmosféru a upřímnou jiskru, takže ten úspěch je vlastně hodně zasloužený. Ač tedy já a zvířátka ve filmu zřejmě nikdy nebudeme kamarádi. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na to, že šlo o vysněný projekt režiséra Mad Maxů a Čarodějek z Eastwicku, to mohl být mnohem větší úlet, i když své zářné momenty to rozhodně má, jak dokládá volání staršího (15letého) potomka, že máme novou vánoční pohádku, po scéně „Christmas means carnage“. Ideový obsah od „dobrým slovem dokážeš víc než řevem“ přes „větší překážkou v komunikaci než hloupost druhé strany jsou oboustranné předsudky“ až po „tvé předurčení není dáno tělem, v kterém se narodíš, ale touhou, kterou máš v srdci“ je z pohledu dospělého idealisty zcela v pořádku, jenom si nejsem jistý, kolik z těch ponaučení v této formě prosákne do hlaviček mrňatům, kterým by měla být určena, a nakolik šlo spíš o cílené dláždění cestičky k Oscarům. ()

Reklama

BBSeeker 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť nikoho (ak nerátame nejakých ohromne zatrpklých osamelých starých jedincov vysedávajúcich na priedomí s puškou v ruke strieľajúcich po faganoch hrajúcich futbal), koho by toto aspoň trošku nechytilo za srdce. Jasné, že to nie je za 5 hviezdičiek, ale páni moji veď je to jeden z filmov môjho detstva, tak prečo by som tomu z nostalgie neprihodila 1-2 naviac. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně prostinký děj (vždyť je to hlavně pro děti), ale velmi dobře zpracované (včetně triků), roztomilé, příjemné, poučné, ... Rodinný film se vším všudy, takže pro odrostlejší publikum už to taková zábava být nemusí, pokud se dívají sami. Takže pro děti nebo rodiče s dětmi, infantily a ty, kdo odmítají duševně opustit mládí platí ty 4 hvězdičky, pro ostatní 3 :-) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že se vrátím z karlovartského festivalu v roce 2015, a můj největší zážitek bude film Babe - galantní prasátko, z roku 1995. Dostal jsem se tam naprostou náhodou, a ještě v moment, kdy kdy se setmělo v sále, jsem pochyboval zda nebude lepší nejít pryč. To jsem ale nevěděl, že kromě proměněné sošky Oscara za triky, má prasátko na kontě ještě nominace na Nejlepší film, Režii, Herce ve vedlejší roli, Výpravu, Střih a Scénář. Bez přehánění mistrovské dílo dotažené formy, s jemným anglickým, ehm, australským humorem. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu si zahrálo skoro 1 000 zvířat, které mělo na starosti 56 trenérů. (HappySmile)
  • James Cromwell v celém filmu řekne pouze 171 slov. (HellFire)
  • Když byla Jamesovi Cromwellovi nabídnuta role farmáře Arthura Hoggetta, prolistoval scénář, aby se podíval, kolik replik bude ve filmu mít. Zdálo se mu, že jich není moc, tak se rozhodl, že roli vezme a bude to pro něj pěkný oddechový film. Co si ale neuvědomil bylo, že na obrazovce strávil více času, než v kterémkoli svém předchozím filmu. (HappySmile)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama