Reklama

Reklama

Souhvězdí Jodorowsky

(festivalový název)
  • Švýcarsko La Constellation Jodorowsky
všechny plakáty

Obsahy(1)

Vizuálně stylizovaný dokument o Jodorowském a jeho filmové tvorbě natočil ve Švýcarsku jako svůj debut francouzský filmař Louis Mouchet. Titul představuje v cyklu režisérovy retrospektivy důležitý kulturní a kinematografický kontext s jeho jednotlivými filmy. Autor dokumentu charakterizuje umělcovu osobnost ukázkami z jeho děl. [Zdroj: 34. LFŠ 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[LFŚ 2008] Vynikající dokument o mém oblíbeném režisérovi, který mi mimo jiné pomohl pochopit mistrovu tvorbu a především Fando a Lis. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Forma tohodle dokumentu je po pravdě dost slabá a těžce amatérská(chybí popisky u osob, které zrovna mluví-občas se objeví nějáký matoucí prostřih či laciný obrazový efekt...) ale po obsahové stránce je to velmi informativní a zajímavé. Osobně jsem velký fanda Jodorowského komiksové tvorby a tak mě příjemně překvapilo kolik prostoru tu komiks má a zvláště pak přítomnost Moebia zde byla informačně velmi přínosná. Alejandro z toho celého vychází jako velmi intuitivní člověk, střízlivý mystik, velký symbolista a překvapivě schopný psycholog.......... Malý velký dokument :) ()

Raevan 

všechny recenze uživatele

Ne Souhvězdí Jodorowsky, ale Hvězda (1) Jodorowsky. Tragický, suchopárný režisér, jakoby zaťukal na dveře souseda, jímž se neukázal být nikdo jiný než slavný režisér. Tak natočíme dokument, řekl si. Jistě je tam několik užitečných informací, které místy prosakují skrz nesmyslně poskládané, vizuálně odstrašující záběry. Konec i tomuto málu však nastává se začátkem časti, v níž Jodorowsky na jedné ze svých psychologických seancí skládá z posluchačů rodokmen právě autora tohoto snímku _ Louise Moucheta. Nic proti alternativní medicíně, a už vůbec proti Jodorowskému, ale při této neutuchající století trvající ztísňující části, jsem měl pocit, že cesta k nejbližšímu souhvězdí v kajutě lajky je celkem příjemný víkendový výlet. ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Pár lidí tu pindá o závěrečné části věnované psychomagii. Ta je rozhodně jedna z nejzajímavějších částí filmu. Jistě je to trochu Cirkus Jiodorowsky, ale ten nápad znovu realizace rodinných traumat pomoc aktérů-dvojníků z auditoria je prostě trefa. Rodinná traumata jsou totiž to, co všechny v životě podstatně modeluje a Jodo to s geniální intuicí předstřel srozumitelně pro dnešní dobu. Psychoanlýza už do ní bohužel nepatří. Psychomagie ano! :-) ()

Reklama

Reklama