Reklama

Reklama

Noc s nabroušenou břitvou

  • Francie Haute tension (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Horor Noc s nabroušenou břitvou je děsivý příběh dvou dívek, které bojují o přežití s šíleným psychopatem. Spolužačky Marie a Alexia jsou nejlepší kamarádky. Aby se mohly v klidu připravovat na univerzitní zkoušky, rozhod-nou se strávit víkend na odlehlé usedlosti Alexiiných rodičů. Uprostřed noci zastaví u domu dodávka a na dveře zaklepe neznámý muž. Otec Alexie otevře a s prvním zasvištěním břitvy se pro obě dívky idylický víkend změní v nekonečnou noc plnou teroru. Alexia je neznámým šílencem spoutána a unesena. Podaří se Marii zachránit kamarádce život? Nebo se také dostane do rukou brutálního vraha?

Horor Noc s nabroušenou břitvou je natočený ve stylu diváckých hitů jako byl Texaský masakr motorovou pilou nebo 3:15 zemřeš. Producentem filmu je slavný francouzský režisér a scenárista Luc Besson (Brutální Nikita/Nikita, Leon, Pátý element/The Fifth Element, Johanka z Arku/The Messenger: The Story of Joan of Arc, Utržený ze řetězu/Unleashed). V jeho produkci vznikly úspěšné filmy jako jsou série Taxi, Kurýr/The Transporter. Nocí s nabroušenou břitvou se vrací k hrůze a napětí, kterou disponovaly klasické horory 70. let. Režisér Alexandre Aja rafinovaně stupňuje tísnivou a děsivou atmosféru až k šokujícímu vrcholu. V hlavních rolích excelují Cécile de France (Cesta kolem světa za 80 dní/Around the World in 80 Days), Maïwenn (Pátý element/The Fifth Element, Leon) a Philippe Nahon (Purpurové řeky/Les Riviéres pourpres, Bratrstvo vlků Hon na bestii/Le Pacte des loups). Noc s nabroušenou břitvou získala ocenění ve čtyřech kategoriích na Katalánském MFF ve Španělsku a získala si velkou pozornost na Festivalu fantasy filmů v Amsterodamu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (514)

petero 

všechny recenze uživatele

S odstupom pár hodín. Čo na to hovorím? Je to na 5*! Píšem to po prví krát: Kašlite na každého, koho zarazila posledná polhodina, či sklamala pointa. Tak teda, zarazila aj mňa ale sklamala? To určite nie. Je to geniálne! (Viď: PALDINI) Na horor? Určite. O zabijakovi, ktorý vezme bez problémov na 6 ročného chlapca dvojhlavňovú brokovnicu? Určite hej. A tej krvi? Strieka kade dosiahne a všetci sú krvavý. Geniálny jednoduchý námet bez väčších trhlín v scenári zabalený v geniálne jednoduchej réžii zavŕšený skvelou pointou vás trošku prinúti zapremýšľať o deji po skončení filmu. A nenechajte sa oklamať prvými desiatimi minútami. To sa rozbehne! :) A k tomu nám zahrá aj MUSE - New Born. Ak máte radi nový TCM a Fight Club nieje čo riešiť, toto je film presne pre vás. SPOILER: naposledy bola táto pointa použitá v Hide and Seek (2004), ktorý na nej však totálne zlyhal! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý horror z francúzskej produkcie. Je to naozaj ostrý snímok ako tá nabrúsená britva, ktorú si nesie vo svojom tuzemskom názve. Európsky slasher, ktorý sa veľmi dobre podaril. Atmosféra, ľakačky, vraždy, násilie... a i ten buranský vraždiaci maniak v monterkách a šiltovke sa mi videl dosť charismatický, aj keď bol vlastne len fiktívny. No a to konečné odhalenie je naozaj francúzske. *** ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Rok 2003 byl pro filmový horror požehnáním. Dal totiž světu dvě opravdu mimořádná díla tohoto žánru: Dead End a právě Haute Tension. Zajímavé je, že za oběma snímky stojí francouzští tvůrci (i když Dead End je americký film). Haute Tension sice nedosahuje vybroušenosti svého kolegy/konkurenta, přesto vzbudil zaslouženou pozornost. Debut (?) Alexandra Ajy obsahuje mnoho silných scén, místy tak děsivých, že se na ně nedá jen tak zapomenout. Ale jeho největší a nejhrůzostrašnější devizou je, že smrtelné ZLO tentokrát nečíhá na své oběti někde v neznámu, na cizím neprozkoumaném teritoriu, kam za ním musíte přijít, ale právě naopak - najde si vás na vašem "vlastním hřišti", přijde za vámi až do zdánlivého bezpečí domova, a tam si vychutná vás i váš STRACH až do poslední mrtě. Tento obrácený (a v žánru dlouho nevvyužívaný) postup dělá Haute Tension ve srovnání s jeho příbuznými ještě nebezpečnějším. Kontroverzi pak zaručeně vyvolává pointa - možná trochu krkolomná, ale určitě nečekaná. Pro jedny je slabinou filmu, pro jiné jeho kladem. Ať tak či onak, tenhle kousek je ve světě filmové hrůzy jednoznačně Událost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mária spolu s najlepšou priateľkou prichádza do rodičovského domu. Spoločne sa chystajú študovať na neďalekej univerzite. Hneď v prvú noc sa však plány oboch kamarátiek diametrálne zmenia. Do domu nečakane vstupuje šialený mäsový vrah, ktorý nemá zľutovanie s nikým kto sa mu postaví do cesty. Tak toto som nečakal. Nie, že by to bola nejaká novinka s prekvapivým príbehom. Dej plynie v podstate jednoducho a nie je ničím komplikovaný. Čo je pre tento druh hororu maximálnym plusom. No gore, akým štýlom je tento snímok točený, herecké výkony, záver (aj keď nebol až taký prekvapivý) a všetky "omáčky" okolo toho, tak to klobúk dolu teda! Z mojej strany veľká spokojnosť. Tento film by mal vidieť každý jeden takzvaný hororový "fajnšmeker" - 90%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,2miliónaTržby USA $3,681,066Tržby Celosvetovo $6,291,958║ Nechutné až odpudivé, v efekte hrôzy maximálne presvedčivé až strach sa dá skutočne precítiť, škoda toho záveru mohol to byť jeden z naj horrorov vôbec. Francúz Alexandre Aja je veľký talent vo svojom horror žánry! /80%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu byl loni nominovaný jako nejlepší zahraniční trailer na Golden Trailer Awards a samotný film získal čtyři ocenění na Katalánském mezinárodním filmovém festivalu. Úspěšnými tu byli například režisér Alexandre Aja a herečka Cécile De France. (imro)
  • Režisér si ve filmu střihl svérázné cameo, ztvárnil nohy otce Alexe. (imro)
  • Cécile De France, toužíc se lépe vžít do své role, trénovala se šampionem v thajském boxu. (imro)

Související novinky

Kinopremiéry v květnu

Kinopremiéry v květnu

01.05.2006

Konečně je tu květen, filmovými fanoušky velice očekávaný měsíc. Do kin dorazí filmy, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít. V první řadě se jedná o trojici velice silných blockubsterů. První z… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama