Reklama

Reklama

Karate komando

  • Jihoafrická republika Kill and Kill Again (více)
Trailer
Jihoafrická republika / USA, 1981, 100 min

Dr. Horatio Kane byl unesen pro své vědecké schopnosti, které mají pomoci vytvořit armádu zabijáků vycvičených v bojovém umění a mají sloužit k ovládnutí světa. Jeho dcera, Kandy Kane, požádá o pomoc Steve Chase, který společně s ní vyhledá několik přátel, se kterými se vydá zachránit jejího otce, dříve než bude příliš pozdě. Otce najdou na výcvikové základně bojových umění, jsou zajati a přinuceni bojovat o svůj život. (IFA movie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné akční béčko, které mě tak nějak hezky potěšilo na duši. Nejprve se hledá skupina, která má provést náročnou misi, jež se skládá z pořádné dávky kopání a mlácení. Karate je zde super, postavy jsou výborné, takový dobrý béčkový tým. Jamese Ryana si klidně dám ještě někdy příště. Takové snímky by neměly zapadat. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mne to cele pripadalo nejake smiesne:) Hlavna postava vo filme Steve hrajuci sa na velkeho kung fu typka dostal za ulohu oslobodit jedneho vedca z pazurov jedneho diktatora, ktory mal meno Marduk:) Mily Steve si na pomoc vybral starych kamosov menami Mucha, velkeho cernocha, Cigana a posledny bol chlapik, ktory z nich vyzeral asi najobycajnejsie, akoby vysiel z nejakeho druzstva v neznamom zapadakove. Vsetky postavy vo filme boli komicke a bojove umenie vo filme vyzeralo prilis nudne, akoby medzi sebou protivnici len cvicili a nie bojovali naostro. Na niektorych scenkach sa dalo dobre zabavit, hlavne poniektore dialogy stoja za usmev na tvari:) Na solidny akcnak by to chcelo viacej a nie tento pripad filmu, ktory som prave videl. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne do poslední chvíle naprosto neznámé Béčko z počátku 80. let. Ale parádní Béčko!!!! Karate, karate, karate a ... zase karate!!! Celé to nepokrytě kopíruje kultovní Bruce Leeho Enter the Dragon (1973), dokonce i spousta jednotlivých scén je vyloženě vykradená a opakujících se. Akce je zde asi tak 80% stopáže. James Ryan je docela sympatyckej klaďas, s ním další 4 karate-mašiny a jedna ... ehm Gorila. Nejdříve se dává partička dohromady, pak se jde do nepřátelského vojenského území zachraňovat unesený vědec. Všichni zde jsou nadopovaní drogou, která způsobuje maximální oddanost vůdcovi základny. Vůdce základy má neuvěřitelně srandovně přilepený plnovous a je až podezřelě podobný záporákovi z Enter the Dragon. Choreografie soubojů docela ujde, není to žádná sláva, ale na svoji dobu a "zdroje" je to v pohodě. Na konci pak proběhne karate turnaj, který mi však vyrazil dech. Tady se fakt předvedou evidentně mistři a choreografie většiny soubojojů vyletí úplně někde do nebes (u tohoto jsem přemýšlel o zvyšení na 4/5, ale raději nebudu urážet klasiky...), je zde i "bullet time" a odražení kulky z revolveru ... Prostě totálně skvěle tupé, ale zábavné karate béčko, které kdybych viděl ve svých dětských "VHS-Video" let, byl by to pro mne jasný kult!!! Prostě parádička ... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto snímku se museli hongkongští tvůrci potrhat smíchy. Tak prkenné souboje se tedy jen tak nevidí. Námět dějství je na takový žánr klasický a velice často používaný. Motiv z klasiky ´Sedm samurajů´ už dnes ani nepřekvapí. Použit byl ještě opravdu nesčetněkrát. Snaha prosadit natáčení akčních snímků také někde jinde než v asijských zemích se tímto stala spíše trapnou záležitostí. Jedna věc je příběh, druhá jsou akční scény. V tomto případě jde o souboje za pomocí bojového umění, ale co se tady předvádí je spíše výsměch či komedií. Ne, tohle se opravdu nepovedlo. ()

Muad 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy můžete hodnotit buďto odpadem, nebo plným počtem hvězdiček. Poněvadž jsem se jednoho srpnového večera, čekajíc na odvoz na pastviny, řádně pod vlivem alkoholu, koukal na tento kousek s kamarády, kteří nemají pro peprnou hlášku daleko, musím se zařadit do druhé skupiny. Nasmál jsem se tak, jako nikdy v životě a to bez nadsázky. Ten film má všechno. Ninja kočky, diktárora s přilepeným knírem, Mr. T, chlapy s přeskama na opascích velikosti basketbalového míče, drogu ovládající vědomí vyrobenou z brambor.. Kupte si basu piv, dejte si nějaké rozesmívadlo a nechte se unášet omegovou zábavou až do zničení bránice.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Roli agentky Kandy Kaneové ztvárnila jihoafrická modelka a Miss World 1974 Anneline Kriel. (ČSFD)

Reklama

Reklama