Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Wheats má zvláštní zálibu v podivných žertech a poněkud dětinský smysl pro humor, který často pořádně rozčílí jeho manželku Beth. Jednoho dne naplánuje spolu se svým nejlepším přítelem Michaelem Allenem kousek, jenž je přece jen poněkud většího kalibru než ty ostatní. Rozhodnou se totiž zinscenovat vloupání do Jonathanova domu, při kterém by byla ukradena velmi cenná stříbrná souprava jeho ženy, za niž by pak pojišťovna vyplatila pojistku. Jejich dokonalý plán má ale jednu malou vadu na kráse _ o připravované loupeži zapomenou informovat Beth. Ta se nečekaně vrátí domů právě v okamžiku, kdy jsou zloději s maskami přes obličej v nejlepším. Zcela impulsivně proto popadne samostříl a vystřelí. Bohužel zasáhne a zabije Michaela. Soud ji sice osvobodí, když celou záležitost posoudí jako nešťastnou náhodu, ale nepoučitelný Jonathan je odhodlán, že plán se stříbrnou soupravou dotáhne do konce. A to je chvíle, kdy případ začne vyšetřovat Roland Copping _ ďábel s lidskou podobou, který bezohledně manipuluje životy ostatních a navíc nesnáší, když se ho někdo pokouší podvést. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku hračička a rád zabíjím volný čas hrou, ale podvádět pojišťováka nesvedu, protože to je velmi dospělácká záležitost. Ale až kolem osmdesátého roku věku částečně dospěju, tak vyzvu Rolanda na souboj, jaký jeho otravné kostky ještě neviděly. Snad to bude zábavnější než tento poměrně nudný počin, který ozvláštňují pouze grimasy Phila Collinse, ale ještě jsem se nerozhodl, jestli je to dobře nebo špatně. Nicméně zítra si již nic jiného, než potutelný úsměv vyděračského pojišťováka, určitě nebudu pamatovat. ()

KapitanKuraz 

všechny recenze uživatele

Postava Phila Colinsa ma tu tak neskutocne srala, ze som to chcel po par minutach vypnut, ale uz dlho ma skoro rano nic tak nevytocilo, az ma to dokonale prebralo ako toto. Boze, kazdu sekundu som mal chut mu jednu prijebat do toho uskereneho xichtu, alebo aspon zmlatit prveho uboziaka co rano stretnem na ulici. Je to ten film pri ktoreho pozerani si to odnesie nabytok, dekoracie, ci elektro okolo cloveka co to sleduje, nastastie mam v dobe sledovania tohoto velediela polamane rebra a nemam chut ani hodit ovladac do teevee, aspon na nieco bola dobra ta havaria. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vynikající obskurní film s absurdní zápletkou. (A se zcela nepopovým Philem Collinsem :-) . . . Na nic si nehrající malá, ale zábavná lahůdka pro labužníky milující hořkokyselý nálev. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, včetně některých momentů; bohužel to ale kazila nepříliš zajímavá kamera, pravděpodobně laxní režisér (co bychom chtěli od debutu?), necharismatičtí herci a v případě Phila Collinse to chtělo mírně přeexponovat charakter jeho postavy. Dostat to do rukou jiný režisér, asi to mohl být zdařilý počin. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama