Reklama

Reklama

Free Radicals

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Muzikál
Velká Británie, 1958, 5 min

Režie:

Len Lye

Recenze (10)

Morien 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě fascinuje, jak mohli (Lye a McLaren) tak geniálně skloubit hudbu s obrazem, když obraz kreslili ručně na filmový materiál, bez kamery. Ale tento obdiv asi patří všem animátorům. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Krása minimalistické malby (několik volně se přeskupujících bílých čar) s krásou minimalistické hudby (zvuky afrických bubnů) splývá do komorně očisťujícího zážitku a hodně vypovídá o autorově sebeprojekci. Lye odlehčil živelnému koloritu svých dřívějších děl a přimknul k existencionalismu s takovou vervou, kterou můžeme postřehnout i dnes („Cítím, tedy jsem“). ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uhrančivá kombinácia preskakujúcich bielych čiar na čiernom pozadí, meniacich tvary v rytme afrických bubnov, si zaslúži absolutórium. Podmanivé, výstižné - s nemým úžasom pohľad fixuje tú parádu a vnútri sa rozozvieva niečo veľmi rytmické a pocitové. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Free Radicals je pro mě opět experimentální film. Černé pozadí, na něm se měnící bílé čáry do různých symbolů, obrazců a klikyháků, plus africká hudba je pro mě hypnotizující, ale nic, co bych mohla vidět dlouho nebo často. ()

ondrej.s 

všechny recenze uživatele

krásný minimalistický animovaný kraťas. bere nás až k samotným kořenům a ukazuje jeden z nejvýraznějších vizuálních prostředků - linii, ve všech možných podobách. ()

Reklama

Reklama