Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Bětuška (A. Černá) nemá tušení, že její maminka, kořenářka Maxa (J. Altmannová), provozuje čarodějnické řemeslo. Maxiným přítelkyním je divné, že se hezká Bětuška ještě nikdy nezamilovala. Přijdou na to, že ji opatrná matka chrání před mládenci větvičkou zimolezu, a tak ji ukradnou zpod Bětuščina polštáře. Bětuška se do mladého kováře Martina (M. Sobotka) zamiluje, ale jednoduché to nemá. Její vyvolený se totiž upsal peklu… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jako dobrý ovšem Jen díky hercům, zejména krásná Andrea Černá. Zbytek tedy scénář byl hodně vyumělkovaný, poučení nikde. Báby čarodějnice si tam čerují a oblbují a nakonec i překouzlí čerta, vše je nelogické takové znásilněné i model jinak pěkné vesničky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak akorát dlouhá pohádka, aby nezačala více nudit. Skoro pořád se něco děje, ale vlastně celkově nic moc. Potíže, půjčka, řešení, tanec, tečka. Ponaučení jsem nenašel. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přeneseno do dnešní doby - hodný pan podnikatel se upsal půjčce, kterou nelze snadno splatit. A má problém. Čerta tak s chytrostí sobě vlastní převezou. Je to sice kulisová a velice jednoduchá pohádka, ale v jednoduchosti je síla. Celkově, i díky obsazení, stopáži a snadnosti k chápání, je pohádka průměrná, ale snesitelná. Miroslav Vladyka je úsměvný čert. Ale jedno zamyšlení dospělým skýtá: dá se vůbec poctivou prací uživit? A dětem je třeba předat poučení, že půjčky se musí platit. Neměl to podepisovat, věděl do čeho jde. Takhle to totiž chodí jen v pohádkách! ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Kořenářka Maxa s velkým nadšením vaří bolehoj, jakousi psychotropní substanci, která by svým účinkem strčila do kapsy opium i hašiš. :-) Ne vážně, bez legrace, je to pěkná ateliérová pohádka, po herecké, hudební i dějové stránce. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Obec Zlončice, ve které se odehrává dění pohádky, skutečně existuje a nachází se v okrese Mělník ve Středočeském kraji. (Nick321)

Reklama

Reklama