Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po devatenácti letech bojů mezi Autoboty a Decepticony na Zemi se tato válka opět přesouvá na jejich domovskou planetu Cybertron. Tu se Decepticonům podářilo dobít a tak se Autoboti ukrývají na jednom ze Cybertronských měsíců a plánují útok. To však ale ještě netuší, že zanedlouho budou mít co dočinění s mnohem silnějším nepřítelem, než jsou všichni Decepticoni dohromady. K Cybertronu se totiž blíží Unicron (Orson Welles), zlé dvojče stvořitele všech Transformerů Primuse a chce zničit a pohltit celý Cybertron. Autoboti a Decepticoni, odvjevěcí nepřátelé na život a na smrt, se tak musí spojit, aby ochránili svou domovskou planetu i svoje vlastní životy.

Transformers: The Movie navazuje na animovaný seriál Transformers z roku 1984, který vychází z populární série stejnojmených hraček. (Hurley)

(více)

Recenze (39)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný film bude mít dnes hodně těžkou pozici. Dnešní generace a i velké zástupy lidí prostě budou znát hlavně Bayovu akční onanii s hračkama. Tady se nedočkáte žádné love story, není tu animovaná Megan Foxx a hudba je z 80.let. Avšak samotný film je opravdovou lahůdkou pro (orthodox) fans. Pokud znáte původ Transformers a znáte i seriál z tohoto období, pak se budete doslova rochnit v bahně. Nevím co tu někdo tvrdí, že animace je nic moc. Tohle je naprosto parádní animace. Asi dneska na ruční animaci nejsou lidé zvyklý anebo si film pustili na nějakém třinácti palcovém monitoru a koukají na to z 10 metrů. Osobně mě uchvátila detailnost animací a např. Unicron to opravdu budilo respekt i děs. Vedle skvělé animace je tu i hodně přímočarý příběh. Neustále se bojuje, hodně výbuchů a dokonce > SPOILER ALERT < umře i dost Transformes. To má hodně velký koule to udělat v dětském animovaném filmu. Osobně doporučuji vidět film v originále. Orson Welles jako Unicron je ultimativní! Je tu vše co mě dostalo > skvělá animace, heavy metal, akce, akce, akce a hlavně žádné stupidní plkání a teens erekce. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Velmi temný film, který propojuje původní řadu seriálu s tou novou kde není Optimus Prime (dokud opět nepovstane) a spousta dalších původních robotů. Většina původních hrdinů a záporáků zde skoná hned na začátku, aby dali prostor novým postavám. Film je napínavá akce od začátku až do konce a vy jen čekáte jestli to nakonec někdo ze staré party transformerů vůbec přežije (a vězte že někdo opravdu ano). Díky těmto zásadním věcem působí film ve vesmíru Transformers asi nemalou roli. Navíc mě potěší že ve starých časech nebyla ta šílená cenzura co dnes, takže zde vidíte zničení planety, různé popravy a smrti. To se dnes už v animákách nevidí, kde jsou ty staré časy akčních animovaných pecek na kterých jsem vyrůstal. Jsem zvědavý jestli Bay použije do dalších dvou hraných Transformers filmů, nějaké nápady z tohoto snímku. Např. návrat Megatrona coby Galvatrona nebo Obří planetu požírající jiné....o dinobotech ani nemluvě. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Po letech už opravdu dost chaos, ale úderný soundtrack, solidní dabing (i když postavu Erica Idlea si skutečně mohli odpustit ;) a celková přehuštěnost akčními scénami vás dostanou i skrz ta slabší jména. Odchod Optima ze scény a neslavný konec Starscreama jsou ale vážně dost nešťastnými scénáristickými ústřely a to i v případě, že transformujete svou duši do šestiletého klučiny posedlého pestrými barvičkami. Autobots, Roll Out! (50%) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Orson Welles svou roli popsal jako "velkou hračku, která útočí na bandu menších hraček" a přesně tím vystihl podstatu celého filmu. Téměř 84 minut nepřetržitých výbuchů, připomínajících pro svou slaboduchost nějakou parodii animovaného seriálu v jiném animovaném seriálu (myslím, že v Simpsonech bylo něco podobného). Ošuntělá animace naštve, camea Erica Idlea nebo Leonarda Nimoye potěší. Tři hvězdičky proto, že kdykoliv zvednu hlavu od monitoru, naskytne se mi dojemný pohled na několik pečlivě vyrovnaných plastových transformerů. Nikdy jsem nepoznal víc cool hračku. 65% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je mi opravdu velkou záhadou. Nedivím se, že americký národ je takto hloupý (doufám, že tímto neurazím okolní komentatoristy či hodnotiče:), když dokáže sledovat toto.. Nechápu, jak této stupidní nudě mohli své jméno propůjčit Orson Welles, Eric Idle či Leonard Nimoy. Už jsem naznačoval, že jsem se dlouho takto nenudil?! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (18)

  • Orson Welles prohlásil, že film nesnáší. Když se ho novináři ptali na jeho roli, nemohl si ani vzpomenout na jméno postavy, kterou namlouval. Svoji roli ovšem popsal jako „velkou hračku co útočí na bandu menších hraček“. (.Zmolda.)
  • Oficiálně se jedná o poslední film Orsona Wellese, a také Scatmana Crotherse. (.Zmolda.)
  • Ve filmu jsou stvořeni dva Cyclonové: jeden z Bombshella (Insecticon) a jeden ze Skywarpa (deceptikonská stíhačka). Mnoho fanoušků spekulovalo nad tím, který z nich se stal skutečným Cyclonem. Cyclonus byl totiž původně navržen jako velitel svých mnoha poddaných, podobně jako Scourge a jeho Sweepové, nicméně od tohoto záměru se upustilo a druhý Cyclonus se v mytologii Transformers nikdy neobjevil. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama