Reklama

Reklama

Yesmeni

Trailer

Obsahy(1)

Svět můžete změnit během okamžiku jedním nevinným šprýmem. Komický, sarkastický a odhalující dokument režírovaný samotným týmem aktérů, oceněný na festivalu v Sundance cenou poroty. Snímek sleduje skupinku Yesmenů, aktivistických recesistů, kteří přesvědčují světové obchodníky a světové odborníky různých sfér průmyslu jako zástupci proslulé World Trade Organization (dále jen WTO) za pomoci televizních debat a obchodních konferencí po celém světě. Film začíná, když dva členové Yesmenů, Andy a Mike, zřídí webové stránky imitující stránky WTO. Tak dlouho protahují veškeré nuance této lsti až jsou označeni za zástupce WTO a zváni na různé porady, meetingy, konference a kongresy. Andy a Mike ani na chvíli nezaváhají, obléknou si velmi nevšední oblečení a vypraví se šokovatsatiricky představují hlavní náměty jak by se měl dělat světový volný trh. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kohut 

všechny recenze uživatele

Dokument je prilis dlhy na to, co sa snazi ukazat. Autorov mozno bavi pozerat sa na seba ako si strihaju vlasy alebo navrhuju kostym. Divaka bohuzial nie. Odhliadnuc od toho ale film ukazuje zaujimave udalosti, reakcie ludi na provokaciu a na odhalenie mystifikacie. Myslim si, ze sa oplati vidiet uz len preto, aby sme nabrali odvahu pocuvat, co nam kto hovori, a nebali sa zdvihnut ruku a povedat "toto su uplne kecy". ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ti chlapci si o sobě myslí, že jsou vtipní. Možná jsou politicky uvědomělí, ale průměrný blogger dokáže rozesmát a přimět k zamyšlení více lidí než tihle sucharští performeři, kteří radějí vtip čtyřikrát vysvětlí a minuty a minuty se těší na to, až ho provedou, než aby opravdu udělali něco, na co by se stálo za to koukat. ()

tigre 

všechny recenze uživatele

nesmirne zajimavy napad a myslenka, oboji je nicmene naprosto nevyuzito. pro me je film naproste zklamanim. nefunkcni, nekompaktni a navic jeste nikterak vtipny (i kdyz o to asi slo tvurcum predevsim). ve vysledku je z toho citit nepromyslenost a pokud vas nezajima monotoni zpoved nekoho kdo nema co rict a navic je schopny zkazit genialni napad tak film ve vysledku nestoji za straveny cas. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Odvážné a geniální myšlenky zabalené bohužel do amatérského záznamu bez ladu a skladu. Režijně je to strašné a jedná se spíše o nudnější dokument. Ovšem antiglobalizační poselství je natolik důležité, že to stojí za to. Několikrát jsem se i dobře zasmál. Je třeba aby film vidělo co nejvíce lidí a je třeba aby se více rylo do WTO a podobných kapitalistických šmejdů. Takže přidávám hvězdičku za smysluplnost a doporučuji všem lidem jakéhokoliv věku, vyznání či rasy. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama