Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestující, kteří měli v úmyslu odletět z Londýna do New Yorku, musí strávit v hotelu o jednu noc navíc, protože letadlo nemůže odstartovat kvůli mlze. Sejde se zde pestrá společnost: filmový producent Max Buda (Orson Welles), kterému hrozí krach kvůli daním, pokud se nedostane z Anglie do půlnoci a jeho star Gloria Gritti (Elsa Martinelli); krásná Frances Andros (Elizabeth Taylor), kterou na letiště dopravil její muž (Richard Burton) soukromou helikoptérou a jež se teď musí obávat, že se provalí její poměr s playboyem Marcem (Louis Jourdan); australský "selfmade-man" Les Mangrum (Rod Taylor), kterému hrozí soud kvůli nekrytému šeku; a vévodkyně z Brightonu (Margaret Rutherford), jež na tom finančně není zrovna nejlépe, a proto se rozhodla nastoupit na jedno místo ve floridském hotelu... Autorem scénáře byl zkušený dramatik Terence Rattigan. (Pohrobek)

(více)

Recenze (13)

eye candy 

všechny recenze uživatele

Otázkou je byl-li dobrý nápad sklepnout dohromady vážné téma finančního krachu a rozpadu manželství se střeštěnou storkou o zatoulané vévodkyni z Brightonu a šmelinářském producentu. Vztah Tyler / Burton přenesený na plátno je sám o sobě docela hutným filmovým prožitkem. Jejich manželská krize místy připomínající dramatickou šachovou partii zajímavě načrtnutých charakterů, je páteří snímku a alespoň z mého pohledu táhne film hodně nahoru. V kontrastu s ní může humorná stránka vyznívat jako rušivý element (nebo jako příjemné rozptýlení). Mně osobně se komediální příběhy celkem líbily (Margaret Rutherford byla kouzelná), ale klidně bych se bez nich obešel, celkovému dojmu by to nejspíš prospělo ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nejde o nějaký MUST SEE film, teoreticky by bylo možné ho odpálkovat i dvěma hvězdičkami, protože v podstatě je to mýdlová opera o ničem. Mám ale některé osobní důvody pro vysoké hodnocení 1) je to moje srdeční záležitost s několika scénami, ke kterým se neskutečně ráda vracím, 2) Richard Burton 3) ... už jsem zmínila Richarda Burtona?:) ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Solidní melodrama, které se vedle dvou skvělých a zajímavých příběhů (manželský trojúhelník a továrna na traktory) věnuje bohužel také dvěma tupým a nikam se neposouvajícím (filmový producent a zchudlá vévodkyně). Herci jsou velice dobří, nicméně dle mého názoru filmu s přehledem dominuje Maggie Smithová v roli slečny Meadové, která již tehdy dokázala to, čemu se věnuje dodnes: tzv. scene stealing. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Toto hvězdně obsazené drama se v své době nesetkalo s příliš příznivým přijetím. Ten film ale není špatný, je jen malinko nevýrazný a po pravdě řečeno - i některé hvězdy ho zřejmě nevzaly příliš vážně. Co se týče Elizabeth, je krásnou ilustrací jejího "prvního" slabého období. Jedna noc, v které se rozhoduje o mnohém - lásce, penězích, životě. Trochu dramatického spádu se tu jistě najde, ale skutečně to mohlo být lepší. Mě nijak nezklamali Burton ani Rod Taylor. Od Orsona Wellese se už moc očekávat nedalo, ale minimálně kvůli Margaret Rutherford, jejíž "vévodská" babka krásně shrnuje typické Margaretiny role, si tento film zapomenutí rozhodně nezaslouží. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si uvědomila, že ho nevidím prvně, ale před lety jsem určitě přehlédla, že "Vlidní lidé" mají samé přednosti. Na komorní studiové drama film disponuje melodramatickou hudbou Miklóse Rózsy a skvostným hereckým obsazením. Že manželé Burtonovi jsou tradičně výborně sehraní, beru jako standard, kdo ale stojí za pozornost, je naprosto okouzlující Maggie Smithová jako sekretářka muže, výrábějícího "úžasné traktory". ()

Galerie (66)

Reklama

Reklama