Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wei Fung se musí coby Chingův špión infiltrovat do odbojového klanu Tien. Uvnitř klanu ale dlouho v utajení nezůstane. Jediný člověk, který mu věří, je nejmladší děvče Chih-Chih. Když za to později zaplatí životem, Wei Fung si uvědomí, že kromě své mise je nutné vykonat i pomstu. (ČSFD)

Recenze (9)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Atraktivní a pestrá mozaika kung-fu se zbraněmi i bez nich spojená klasickým vyprávěním o zradě a pomstě s  až anticky tragickou tečkou. Floutek David Chiang vytváří  vcelku funkční dvojicí s naivní kráskou Cecilii Wong, byť mě osobně tu víc zaujala Lily Li v roli její krásné matky. Osudový příběh špiona, jenž nemá na výběr, tak zaujme nejen špičkovou choreografii bojových scén,  ale i nejistotou, kdo, že je tu vlastně ten zlý a v závěru až překvapivě nemilosrdně potvrdí naznačený předpoklad.  Styl kudlanky sestává z pěti základních principů. Jsou to: ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Copkatý Wei Feng (David Chiang), syn císařského úředníka je poslán na sever vyšetřovat rodinu Tienů, kteří jsou podezřelí z toho, že ve spolku s feudálním pánem Wu San-Kweiem chtějí svrhnout říši Ching. V přestrojení za učence je Wei přijat do domova Tienových jako soukromý učitel Chi-chi krásné vnučky děda Huang Hsing-Hsia. Wei brzy zjistí, že Tienova pevnost je vlastně zřídlo pro antichingovo hnutí vedené pánem Wu. Chi-chin dědeček prozře Weiovu identitu a ten nezemře za podmínky, že si veme Chi-chi a nikdy neopustí dům. David Chiang - kaskadér studující kung-fu, nic moc neukáže. S shaolinskými zbraněmi mu to celkem jde a překvapí v závěru s trojdílnou tyčí - čínskou San Tien Kun. Další použité zbraně jsou nože z ninjitsu, císařské párové šavle i s dlouhou násadou, kopí s dřevenou násadou, halapartna (Pu dao), vidlicový trojzubec, blokovací ústní dýmka a ratanový štít. Kostýmy a hudba na výbornou ovšem málo soubojů. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvele kung-fu s tradicnou zapletkou, ktora je pojata velmi originalne a tak kvôli urcitym okolnostiam tu je zaporak vlastne kladny hrdina a kladne postavy tu su za zaporakov. Ale zaroven nie su znazornene ciernobielo, takze chapete motivacie vsekych a prajete smrt jedinemu zaporakovi a to zlemu cisarovi. Koniec je tiez celkom orginalny, takze po dejovej stranke som nadseny. Herecke obsadenie je famozne. David Chiang ako hlavny antihrdina je sympatak, Lau Kar Wing ako zaporak proti svojej vôli je neskutocne charizmaticky, obsadenie dalsich clenov rodiny je hviezdne a najviac pobavi smrt Gordona Liu ako shaolinskeho mnicha hned v uvodnej bitke. A bitky? Tie tiez stoja za to. Sice je pouzita fazovana choreografia, ale s kazdou dalsou bitkou je dynamickejsia a finale je tak rychle, ze som ho skoro nestihal. Choreografia je riadne pestra a vynaliezava, takze od zaciatku je na co pozerat. Film rozhodne odporucam. 8/10. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Opět Lau Kar Leung (nikdy ho nemám dost), ale tentokrát mě oslnil hlavně Lau Kar Wing jako padouch, nepadouch, dědeček, k němuž se člověk musí probít jeho vlastními dětmi. David Chiang je nezaměnitelný a styl kudlanky zábavný. Je to klasika, která by neměla chybět v knihovničce žádného kung fu fanatika. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě narazila na svoje nové "Lau Kar Leung & crew" no#1. Úžasný SB mix dramatu a akce. Tenhle film disponuje přednostmi typickými pro LKL - sympatické tempo, velmi solidní choreografie a ansámbl charismatických, zdatných herců... Navíc je to skoro až Changovsky tragický příběh...:-) A je rozhodně zajímavé (a veskrze příjemné) sledovat Davida Chianga, jehož mám tak nějak neodmyslitelně spjatého s Changem Cheh, pod režijním vedením Lau Kar Leunga. (Nehledě na to, že je velmi fajn držet aspoň jednou palce hlavnímu hrdinovi, který kope za Mandžuy - byť je to hrdina velmi problematický.) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Ve snímku byly použity shaolinské zbraně: trojdílná tyč, ninjitsu nože, císařské párové šavle i s dlouhou násadou, kopí, halapartna, vidlicový trojzubec, blokovací ústní dýmka a ratanový štít. (Epistemolog)

Reklama

Reklama